Milde straf voor wapenbezit

WILLEMSTAD - S.G.J.O. (38) is op 4 juli 2012 voor zijn appartement in de Comanchestraat met een geladen vuurwapen door de politie aangehouden. De politie kreeg een tip dat de huisbewoner gewapend zou zijn.

 
De aanhouding werd verricht door het Arrestatieteam van de politie. De man heeft hiervoor 21 dagen in voorarrest gezeten waarna zijn detentie door de Rechter-commissaris om persoonlijke omstandigheden is geschorst.
 
De man betuigde tijdens het verhoor en vrijdag tijdens de zitting spijt. De Officier van Justitie heeft hiermee rekening gehouden  bij haar eis, ondanks het strafblad van de man voor een eerdere veroordeling in 2010 en 2012. Ook het feit dat de man wapenbezit heeft bekend heeft in positieve zin meegespeeld. Tijdens de rechtszitting zei hij dat hij de vuurwapen had gekocht om zo in geval van nood zijn familie te kunnen beschermen.
 
De Rechter noemde vuurwapenbezit een kwalijk feit. “Onder normale omstandigheden zou ik u naar de gevangenis hebben gestuurd. Ik hou rekening met het feit dat u spijt heeft betuigd en dat de Stichting reclassering een positief rapport over u heeft uitgebracht. Ik veroordeel u tot een gevangenisstraf van 12 maanden, deze geheel voorwaardelijk, en als bijzondere voorwaarde een verplichte Reclasseringsbegeleiding gedurende uw proeftijd van twee jaar en een taakstraf van 240 uur in de vorm van een werkstraf. Ook beveel ik onttrekking van het vuurwapen aan het verkeer.”

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.