Rechter waarschuwt jeugdige inbrekers

WILLEMSTAD - Op 27 juli 2012 is in modewinkel Shazindousshka Gift & Boutique een inbraak gepleegd. De toen 17-jarige G.M. en de 16-jarige Y.D.O. werden die nacht om 03:30 uur op heterdaad door de politie in de winkel betrapt.

 
M. had een rugtas met daarin op dat moment al kledingstukken gestolen. Via het dak drongen zij de winkel binnen.
 
M. mocht na 28 dagen voorarrest van de Rechter-commissaris (RC) naar huis en O. na 10 dagen voorarrest om zijn schoolopleiding te vervolgen. Triest is dat beiden na hun schorsing weer met justitie in aanmerking zijn gekomen. De detente van O. werd wederom door de RC om persoonlijke omstandigheden geschorst, M. is nog in voorarrest. Beide nieuwe zaken moeten in de toekomst nog voorkomen.
 
De Rechter en de Officier van Justitie (OvJ) noemde het een treurig geval. De OvJ zei zich zorgen te maken om de toekomst van de beide jongens. Zij hield in haar eis rekening met de jonge leeftijd van beide verdachten en eiste 6 maanden jeugddetentie, geheel voorwaardelijk en als bijzondere voorwaarde een taakstraf van 120 uur waarvan 80 als werkstraf en 40 als leerstraf uit te voeren. Deze moet binnen een jaar worden verricht. Verder een proeftijd van 2 jaar en gedurende deze periode moeten zij door de Voogdijraad worden begeleid en moeten de jongens alle aanwijzingen van de Voogdijraad volgen.
 
De Rechter vond diefstal met braak wettig en overtuigend bewezen. “Het zijn ernstige zaken. Jullie moeten van spullen van andere mensen afblijven ! Diefstal is naar voorde eigenaar van de winkel, naar voor jullie moeders en familie en naar voor de buurt die er een onveilig gevoel aan overhoud. Ik veroordeel jullie beiden conform de eis van de OvJ. Verpruts jullie toekomst niet. Een volgende keer gaan jullie naar de gevangenis”, zo waarschuwde de Rechter in haar vonnis.
 
De Rechter oordeelde ook dat de gestolen goederen naar de winkeleigenaar terug moeten. De fietsen waarmee de jongens naar de winkel zijn gegaan om de diefstal te plegen, en door de politie in beslag zijn genomen, moeten terug naar de jongens, zo oordeelde het Gerecht tenslotte.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.