Verkrachting partner bestraft

WILLEMSTAD — De 24-jarige verdachte James M. is gisteren door de rechter Maria Paulides veroordeeld tot 36 maanden celstraf, waarvan 18 maanden voorwaardelijk en 3 jaar proeftijd.

 
De man werd gestraft voor de zware mishandeling en verkrachting van zijn partner vanaf januari 2008 tot vorig jaar, in het bijzijn van hun minderjarig kind.
 
De advocaat van James M. moet nog met hem overleggen of er genoeg reden is om in beroep te gaan tegen dit vonnis. Dit zei hij gisteren desgevraagd.
 
M. ontkent wat er is gebeurd en heeft de vrouw waarschijnlijk bedreigd om de verklaring in te trekken. Dit heeft ze ook gedaan, maar zoals de officier van justitie Mounique Dennaoui-Simon al een paar keer in de rechtbank naar voren heeft gebracht, is het intrekken van de verklaring niet meer mogelijk. Volgens het OM is de vrouw (financieel) afhankelijk van de man. Ze heeft een brief geschreven aan de rechter in een poging de man voor een celstraf te behoeden, maar de rechter hield alleen rekening met wat ze bij de politie had verklaard.
 
Zowel de psychiater als de psycholoog zegt dat de man volledig toerekeningsvatbaar is. Uit het psychologisch rapport blijkt zelfs dat de kans op herhaling aanwezig is. Volgens de psycholoog moet de man ook begeleiding krijgen en trainingen volgen.
 
De rechter is ook van mening dat hij begeleid moet worden. Gedurende de proeftijd van drie jaar moet de verdachte zich dus houden aan de regels en begeleiding van de reclassering.
 
Volgens zijn advocaat kreeg hij een gedeeltelijk voorwaardelijke straf, omdat de rechter rekening heeft gehouden met zijn persoonlijke omstandigheden. Zo had hij tot gisteren een blanco strafblad. Verder moet hij met M. overleggen of ze in beroep gaan tegen het vonnis of niet.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.