Fikse geldboete voor transito-passagier

WILLEMSTAD - De uit Suriname afkomstige Nederlandse zakenman D.L.van K. (28) is een vrij man. Zijn borg van 19.100 dollar en 1.287,51 gulden is hij echter kwijt en hij moet nu van het Gerecht een geldboete betalen van maar liefst 18.000 gulden.

 
Het geld komt ten goede aan het Land Curaçao.
 
Van K. was als transito-passagier op doorreis uit Suriname naar de Dominicaanse Republiek. Hij werd door de Immigratiedienst op vliegveld Hato aangehouden. Zijn paspoort en identiteitskaart bleken vervalst. Hem werd door het Openbaar Ministerie (OM) ‘valsheid in geschrifte’ ten laste gelegd.
 
De Rechter-Commissaris (RC) legde hem bij de voorgeleiding een zekerheidsstelling (borg) op van USD 19.100 en NaFl. 1.287,51. Het geld werd door hem gestort en hij mocht doorreizen mits hij op de zittingsdag in Willemstad zou presenteren. Hij was vrijdag echter niet in de rechtszaal aanwezig waardoor terugbetaling van de de borg is komen te verallen. De Rechter legde hem verder, conform de eis van het OM een geldboete op van 18.000 gulden. Zijn advocaat ging hier niet tegen in verweer. Betaald hij de gedboete niet dan hangt hem een gevangenisstraf boven het hoofd van 60 dagen. Volgens de advocaat zal betaling van de geldboete voor de zakenman geen proleem opleveren.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.