Gevangenisstraf na ontucht met 8-jarige

WILLEMSTAD - E.J.M. (53) blijft voorlopig nog even achter de tralies. In de maand januari 2011 moet de man ontuchtelijke handelingen hebben verricht met een 8-jarige jongen die aan hem was toevertrouwd.

 
Het slachtoffertje heeft een jaar lang gezwegen, maar vertelde uiteindelijk zijn moeder wat er was gebeurd. De jongen moest van de man zijn handje op zijn penis zetten om hem te bevredigen. De moeder deed aangifte en het kindje gaf aan de politie een duidelijke verklaring.
 
De man werd aangehouden en bekende vanaf het begin van het onderzoek de daad en zei het Gerecht dat hij spijt had. De man lijdt volgens de psychiater reeds enkele jaren aan schitzofrenie en had die avond zijn medicijnen geslikt én alcohol gedronken. Dit had een averechtse werking. Volgens de psychiater was de man op dat moment onder invloed maar wél volledig toerekeningsvatbaar.
 
De relatie is na de aanhouding van de man verbroken. Hij heeft geen contact meer met de vrouw of haar zoontje. De Rechter noemde de daad zeer ernstig. “Het lijkt een eenmalig incident te zijn geweest, maar U heeft het vertrouwen van het jongetje ernstig geschaad. Dit kan nog lang gevolgen voor hem hebben.”
 
De Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 8 voorwaardelijk, een proeftijd van 3 jaar en verdere behandeling van de man in de Dr. David Capriles Kliniek. In zijn voordeel telde mee dat de man nooit eerder met justitie in aanraking is gekomen (blanco strafblad) en spijt heeft betuigd. E.J.M. kreeg uiteindelijk van het Gerecht een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan 9 voorwaardelijk en een proeftijd van 3 jaar.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.