D.S. moet zich maandag bij Reclassering melden

D.S. (18) uit Bonaire was op 27 oktober 2012 betrokken bij een vechtpartij bij een snackbar in de wijk Pannekoek. Hij stak, na een woordenwisseling, de man E.L. driemaal met een schaar. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn rug, arm en been.

 
Het Gerecht heeft vrijdagmorgen in haar vonnis rekening gehouden met de jonge leeftijd van de man, het feit dat hij de daad bekende en een blanco strafblad heeft. Ook het feit dat door de Stichting Reclassering een positief rapport over hem is gemaakt, was vooral in zijn voordeel.
 
D.S. bekende de daad, maar zei dat hij door omstanders werd opgejut om de man te steken. De schaar werd hem door een onbekende omstander aangereikt. Ook bekende hij dat hij op dat moment onder invloed was van marihuana.
 
Het Gerecht gaf de man een tweede kans. S. werd veroordeeld conform de eis van de Officier van Justitie, namelijk 195 dagen gevangenisstraf, waarvan 150 dagen voorwaardelijk. Hij hoeft dus niet terug naar de gevangenis omdat hij reeds 45 dagen in voorarrest heeft gezeten.
 
D.S. moet zich van het Gerecht maandagmorgen 9 uur meldden bij de Stichting Reclassering en daar alle aanwijzingen volgen. Zo zal S. een aantal cursussen moeten volgen zoals een agressie-regulatietraining en een vaardigheidscursus. Ook moet hij een aantal bezoeken moeten afleggen aan de drugsverslaving-organisatie FMA om van zijn verslaving af te komen. Ook staat een psychologische behandeling op het programma.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.