Trio veroordeeld voor “skimming”

WILLEMSTAD - De man D.R. (26) uit Sint Maarten, de vrouw F.O.R.V. (31) uit Colombia en de man O.J.V.M. (31) uit Venezuela zijn vrijdag door het Gerecht in Willemstad veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden. Zij werden op 28 november 2012 aangehouden.

  
Dit terwijl twee van de verdachten bij een ATM-machine van Giro Bank geld aan het opnemen waren. V.M. kon korte tijd later dankzij een verklaring van de twee in een casino in de kraag kon worden gegrepen. In alle drie hun bezit werden vervalste kaarten aangetroffen. V.M. bleek ook een groot geldbedrag in zijn za te hebben.
 
Het Gerecht vond het wettig en overtuigend bewezen dat alle drie zich schuldig hebben gemaakt aan “skimming” oftwel door gebruik te maken van valse bankpassen geld van rekeningen af te halen.
 
Giro Bank heeft tegen de drie personen aangifte gedaan. De bank zou voor 11.900 gulden zijn gedupeerd. Op het moment van de aanhouding had V.M het bedrag va 5.800 gulden in zijn bezit. Deze is door het Gerecht, alsmede een “card-reader” van D.R. verbeurd verklaard.
 
Het feit dat de vrouw R.V. reeds 6 maanden zwanger was, was voor het Gerecht geen reden voor strafvermindering. Toen zij zich schuldig makte aan onder andere oplichting van de bank was zij reeds zwanger. Zij wist dat zij bezig was met een strafbaar feit te plegen, aldus het Gerecht.
 
De Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) noemde het een ernstige feit waar het trio van werd verdacht. “Door Uw handelingen worden mensen bang om van hun bankkaarten gebruik te maken.” Het Gerecht achtte “skimming” van bankrekeningen een “plaag”. “Klanten moeten kunnen vertrouwen op het bankverkeer. U komt op Curaçao als gast en dient zich ook als zodanig te gedragen”, zo verklaarde de rechter in haar vonnis.
 
D.R. en F.O.R.V. werden veroordeeld tot 30 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk en een proeftijd van 3 jaar. Beide bekende hun daad en werkten met het onderzoek mee. O.J.V.M. kreeg een gevangenisstraf van 30 maanden (zonder een voorwaardelijke straf). Uit het bewijs bleek namelijk dat hij een coördinerende rol in het geheel heeft gehad.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.