Heler van iPad veroordeeld

WILLEMSTAD - Het Gerecht heeft vrijdag de Dominicaanse vrouw E.M.S.P. (18) veroordeeld voor het kopen van een iPad, afkomstig van diefstal.

De vrouw heeft na haar aanhouding door de politie reeds 11 dagen in voorarrest gezeten, maar was inmiddels op vrije voeten gesteld.
 
De vrouw zou de iPad (zonder lader) bij een voor haar onbekende man hebben gekocht. De man, 30-40 jaar, zou haar de iPad te koop hebben aangeboden. Van de man is verder niets bekend. Het was een nette man die het geld nodig had voor benzine en eten, zo verklaarde de vrouw tijdens de zitting.
 
De Officier van Justitie (OvJ) heeft in haar eis met de persoonlijke omstandigheden van de vrouw rekening gehouden. Zo is zij belast met de opvoeding van haar 5-jarige dochter en werkt zij als inwonende dienstbode. De OvJ had geen goed woord voor de vrouw. "Helers houden de afzetmarkt voor diefstal uit woningen en auto's in stand. Door U, door helers, blijven inbraken plaatsvinden. Dit is een ernstige situatie."
 
De Rechter achtte "opzet heling" bewezen en veroordeelde de vrouw tot een gevangenisstraf van 3 maanden geheel voorwaardelijk. Zij hoeft dus niet terug naar de gevangenis zolang zij zich gedurende haar proeftijd van 3 jaar gedraagt. Verder kreeg zij een werkstraf opgelegd van 60 uur. "Laat dit een waarschuwing voor U zijn", zo verklaarde het Gerecht.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.