Vonnis in zaak dubbele moord Chinees echtpaar

WILLEMSTAD - Het Gerecht heeft vrijdagmorgen uitspraak gedaan in de strafzaak tegen 4 van de 5 verdachten in de zaak ‘Yen Lee Snack’ waarbij het echtpaar Feng-Liu van Chinese afkomst tijdens een diefstal met geweld op 10 september 2012 in aanwezigheid van hun minderjarig dochtertje zijn doodgeschoten. 

De verdachten in deze zaak zijn: M.B. (19), R.B. (20), G.O. (25), G.M. (16) en H.J.D. (27). De zaak tegen H.J.D. is aangehouden tot 23 mei 2013.
 
Het plan was reeds bedacht door H.J.D. en de medeverdachten zijn daar mee akkoord gegaan. Zij zouden naar de snack annex woning van de familie Feng gaan, gewapend met vuurwapens, de dochter van het echtpaar Feng-Liu gijzelen en hun voor het geld eisen. Zij zouden ongeveer 300.000 gulden thuis hebben. Het plan ging echter niet door omdat de Feng’s te snel naar binnen gingen. Het plan werd hervat op 17 september 2012. Tijdens de gewapende overval hebben verdachten de slachtoffers van 46 en 49 jaar dodelijk letsel toegebracht. Van de overval en dodelijke schietpartij op het erf van het echtpaar Feng waren camerabeelden beschikbaar. Deze werden tijdens de behandeling van de rechtszaak als bewijsmateriaal door het OM getoond. Op de beelden was zichtbaar hoe een van de verdachten eerst op de vrouw afgaat. Blijkt uit het onderzoek dat zij kort daarna werd doodgeschoten. De man die in de auto zat, werd op het moment dat hij probeerde te vluchten en de garage achteruitreed, in zijn auto op koelbloedige wijze door vier kogels om het leven is gebracht. De verdachten zijn na het feit te hebben gepleegd de woning van de familie Feng naar binnen gegaan op zoek naar het geld.
 
In deze zaak zijn door het OM de volgende gevangenisstraffen geëist, namelijk M.B. 18 jaar, R.B. 24 jaar, G.O. 6 jaar en tegen G.M. 18 jaar. G. M. was de schutter die de vier schoten loste op de man, M.B. die de vrouw eerst mishandelde en hierna haar met een kogel door het hoofd van het leven beroofde. G.O. was de chauffeur van de auto die hun naar het plaatsdelict had gebracht en die volgens de verklaringen van het gehele plan op de hoogte was geweest. Tegen G.M. M.B. en R.B. heeft de Officier van Justitie gevraagd om medeplegen gekwalificeerde doodslag en vuurwapenbezit bewezen te verklaren. Tegen M.B. en G.O. het medeplegen diefstal met geweld de dood ten gevolge hebbende en vuurwapenbezit.
 
Het Gerecht oordeelde voor alle vier de verdachten anders. In de zaak G.M. heeft de rechter in verband met onder andere de rapportages van experts bevolen plaatsing van de verdachte in een inrichting voor jeugdigen. In zijn geval werd geen volwassenstrafrecht toegepast. R.B. hoorde een gevangenisstraf van 18 jaar, G.O. een gevangenisstraf van 5 jaar en M.B. die ook minderjarig was ten tijde van het delict werd wel conform het volwassenstrafrecht veroordeeld en wel tot een gevangenisstraf van 15 jaar.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.