Taakstraf voor stelende stagiaire

WILLEMSTAD - A.E.T. (18) was 17 toen hij in november 2012 werd aangehouden in verband met de diefstal van goederen uit het Floris Suite Hotel te Piscadera. Uit een onderzoek is gebleken dat T. als stagiaire werkzaam was in het hotel.

Hij wist goederen van toeristen te stelen en deze door te verkopen. Dat meldt het Openbaar Ministerie Curacao.
 
Op 6 november 2011 werd een iPad en een horloge gestolen, op 7 oktober 2012 een iPhone, op 27 november 2012 kledingstukken en gedurende de periode van 7 oktober tot 27 november 2012 een BlackBerry telefoon, slippers, portomonnaie en nepsieraden. T. zou dit onder druk van vrienden hebben gedaan. Hij werd op 28 november 2012 aangehouden en heeft drie weken in voorarrest vastgezeten. Tijdens de rechtszitting betuigde de verdachte enorm veel spijt. Zijn ouders hebben de rechtszaak bijgewoond.
 
De psychiater heeft T. onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat het hier een jongen betreft die op de grens is van zwakbegaafd niveau maar zeker geen kleptomaan is. De psychiater adviseert, net als de Voogdijraad, gezien zijn jonge leeftijd en berouw een voorwaardelijke straf in combinatie met een taakstraf, training en dat hij zo snel mogelijk terugkeert naar zijn school.
 
Het OM eiste in deze zaak een voorwaardelijke jeugddetentie van 6 maanden een proeftijd van 2 jaar, een taakstraf van 120 uur met als onderdeel een leerstraf voor het volgen van cursussen zoals sociale vaardigheid, assertiviteit om groepsdruk in de toekomst aan te kunnen. Tenslotte als bijzondere voorwaarde dat de jongeman alle aanwijzingen van de Stichting Reclassering moet volgen. De Rechter achtte twee feite bewezen en twee feiten niet bewezen waarvoor vrijspraak is uitgesproken. Voor de overige feiten was het vonnis conform de eis van de Officier van Justitie (OvJ).

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.