Voorwaardelijke gevangenisstraf en werkstraf voor valse bommelding

WILLEMSTAD - W.F.S. (53) is maandag bij verstek door de rechter veroordeeld voor het plaatsen van een valse bommelding op 1 mei 2013 om 21.13 uur tijdens de Sami Sail in Boka Sami. De veroordeling was conform de eis van de Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM).


S. plaatse de bommelding telefonisch via het alarmnummer van de politie: (vertaling) “meneer goedenavond, meneer het fort van Boca weet je, laat men het evacueren, omdat er een grote kans bestaat op een explosie, goed?".

De politie nam direct na de telefonische melding actie en zette het gebied af, evacueerde alle bezoekers en uitbaters en zette een bomverkenner in. Dit leidde tot een financiële strop voor de uitbaters en een verpeste avond voor de duizenden bezoekers. De organisator van het evenement deed hiervan aangifte bij de politie. S. kon dankzij het afluisteren van zijn telefoon door de politie worden opgespoord.

Conform Artikel 2:84 lid 2 van het nieuwe Wetboek van Strafrecht Curaçao is het plaatsen van een valse bommelding strafbaar: “ Met ten hoogste dezelfde straf wordt gestraft hij die gegevens doorgeeft met het oogmerk een ander ten onrechte te doen geloven dat op een al dan niet voor publiek toegankelijke plaats een voorwerp aanwezig is waardoor een ontploffing kan worden teweeggebracht.”

De OvJ eiste een gevangenisstraf van 365 dagen waarvan 358 dagen voorwaardelijk, een proeftijd van 3 jaar en een taaksraf van 200 uur in de vorm van een werkstraf. Het Gerecht veroordeelde de man conform de eis van de OvJ.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.