Chauffeur fataal ongeluk EEG-weg blijft op vrije voeten

WILLEMSTAD — Er zijn geen gronden aanwezig voor de voorlopige hechtenis van de 24-jarige man Nelson d.S.d.S., verantwoordelijk voor drie verkeersdoden op 4 augustus. Dit heeft het hof maandag besloten na het verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) om de chauffeur weer op te sluiten.
 
De rechter-commissaris (RC) heeft op 14 augustus het verzoek van het OM om de voorlopige hechtenis van de man te verlengen, afgewezen. S. kon direct naar huis. De volgende dag is het OM in beroep gegaan tegen deze beslissing.
 
Het verzoek om deze beslissing terug te draaien werd op 3 september achter gesloten deuren door drie rechters behandeld.
 
Fungerend procureur-generaal Leomar Angela wees de rechters onder andere op het feit dat de samenleving erg geschokt heeft gereageerd op de vrijlating van S..
 
Zijn raadsvrouw Noraina Pietersz wees onder andere op de persoonlijke omstandigheden van de man en het feit dat hij heel goed met het onderzoek samenwerkt.
 
De man werd vrijgelaten omdat de door het OM genoemde redenen onvoldoende waren om hem in voorlopige hechtenis te nemen. Aangezien het verzoek aan de RC om een bevel van bewaring af te geven werd afgewezen, zijn er geen voorwaarden aan zijn vrijlating gesteld. S. krijgt later een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen. Hij zal vervolgd worden voor (drie maal) dood door schuld.
 
Drie joggers die op 4 augustus meededen aan een Benefit Run, werden door hem op de EEG-weg geschept. De slachtoffers kwamen vrijwel direct om het leven. De aanleiding van het fatale ongeluk is nog niet helemaal duidelijk en kan in het belang van het onderzoek niet bekendgemaakt worden. Wel is duidelijk dat de bestuurder niet dronken was. S. gaf zelf toe te hebben gedronken, maar uit de laboratoriumtest is al gebleken dat het alcoholpromillage in zijn bloed niet hoger was dan de wettelijke toegestane promillage-grens. Tevens waren er geen sporen van drugs aanwezig in zijn bloed. Volgens S. was hij die ochtend heel moe. Hierdoor viel hij tijdens het rijden in slaap en verloor hij de macht over het stuur. S. had geen rijbewijs.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.