Booy en Elhage niet vervolgd voor corruptie

KRALENDIJK - De Bonairiaanse politici Ramonsito Booi en Burney el Hage kunnen worden vervolgd voor valsheid in geschrifte en witwassen, maar niet voor ambtelijke corruptie. Dat heeft de rechter op Bonaire maandagochtend (lokale tijd) bepaald.
 
Eerder had advocaat Geert-Jan Knoops namens de politici gesteld dat de zogenoemde zaak-Zambezi in zijn geheel ongrondwettig is. Die stelling heeft de rechter van tafel geveegd.
 
De behandeling van de zaak waarin Booi wordt verdacht van valsheid in geschrifte bij de aankoop van twee terreinen op het eiland, kan volgens de rechter wel doorgang vinden. Dat geldt ook voor de zaak tegen El Hage en zijn echtgenote, die volgens het OM worden verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen van geld bij het afsluiten van twee hypotheken voor dezelfde woning.
 
Booi en El Hage waren jarenlang de gezichten van de grootste partij op Bonaire, de UPB. De eerste als leider, de tweede als onder meer minister van Economie van de Nederlandse Antillen. De zaak, die ruim 4 jaar geleden is gestart, heeft veel commotie veroorzaakt op het eiland.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.