50.000 gulden boete voor verkrachters

WILLEMSTAD – De rechter heeft in eerste aanleg een vordering tot een vergoeding van 50.000 gulden toegewezen aan een meisje dat op haar dertiende verkracht is door twee buurjongens.
 
,,De minderjarige dochter van mijn cliënte is eind september 2011 het slachtoffer geworden van een poging tot verkrachting. 
Zij was destijds slechts 13 jaar oud en sindsdien heeft ze te kampen met ernstige emotionele problemen”, aldus advocaat Marie-José Eisden van Inderson ASdvocaten.
 
Zij stelt dat het meisje heftig in haar persoon is aangetast en dat deze aantasting substantiële immateriële schade heeft veroorzaakt.
 
Eisden: ,,Deze immateriële schade is naar mijn mening voor een groot deel onherstelbaar en valt moeilijk begroot te worden. Desondanks dient er naar mijn mening gestreefd te worden naar adequaat herstel van de immateriële schade. Bij schending van de lichamelijke integriteit, de persoonlijke levenssfeer en bewegingsvrijheid manifesteert de schade zich niet of nauwelijks in objectieve factoren. De immateriële schade doelt op gevoelens van pijn, verdriet, vernedering, onbehagen, woede. Ook heeft dit meisje andere nadelen ondervonden zoals gederfde levensvreugde en slapeloosheid.”
 
Kortom, zo wordt geconcludeerd: ,,Door de poging tot verkrachting is de minderjarige ernstig in haar persoon aangetast.”
 
In het verzoekschrift zijn de feiten en omstandigheden genoemd om zo een duidelijk beeld te verschaffen omtrent de omvang van het geleden nadeel.
 
Een van de daders is al een keer strafrechtelijk veroordeeld voor de duur van 12 maanden waarvan 11 maanden voorwaardelijk jeugddetentie en een taakstraf bestaande uit een leerstraf van 80 uur. De tweede dader is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 80 uur.
 
Dat de schadevergoeding zo hoog is, is gelegen in het feit dat de daders, buurjongens zijn van het minderjarige meisje en dat zij haar tot de dag van vandaag laten weten dat ze boos op haar zijn omdat zij door haar toedoen hebben vastgezeten, zo wordt nader uitgelegd door de advocaat.
 
Naast het bedrag van 50.000 gulden, zijn de jongens ook nog veroordeeld tot het betalen van een bedrag van 2.520 gulden aan materiële schade.
 
,,In totaal dus een bedrag van 52.520 gulden is door de rechter toegewezen”, aldus Eisden.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.