Bewaker JJIC (voormalig GOG) tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens seksueel misbruik

WILLEMSTAD - Het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao heeft op vrijdag 6 februari 2015 een voormalige bewaker van JJIC wegens seksueel misbruik van drie daar opgenomen meisjes veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar.
 
Het Gerecht vindt de gedetailleerde verklaringen van de meisjes geloofwaardig en betrouwbaar. Door andere in JJIC opgenomen meisjes en door de leiding en bewaking wordt bevestigd dat de man als bewaker seksuele toenadering tot de meisjes zocht. Daarbij maakte hij vooral ’s nachts op zijn ronde via het raam contact, deelde koekjes en ander lekkers uit en vroeg de meisjes om naaktfoto’s met zijn telefoon te maken. 
 
De verdachte heeft misbruik gemaakt van zijn positie. De meisjes waren makkelijke, jonge, afhankelijke en kwetsbare slachtoffers. De man heeft het vertrouwen dat de meisjes in JJIC veilig zouden zijn grof geschonden. De starre ontkennende houding van de man zonder enig berouw is een grove miskenning van de belangen van de slachtoffers. De maatschappij moet worden beschermd tegen het gevaar voor herhaling, zodat het Gerecht de onvoorwaardelijke gevangenisstraf oplegt die de officier van justitie had geëist.
 
 
 
De verdachte werd in deze zaak bijgestaan door advocaat M.A. van den Berg. Voor het Openbaar Ministerie trad officier van justitie L. Forbes-Vicento op.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.