Zes maanden cel voor uitkeringsfraude

THE HAGUE - De rechtbank Amsterdam heeft een vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden voor uitkeringsfraude. Ze heeft namelijk bij de Sociale dienst verzwegen dat ze werkt, een auto heeft en dat ze vakantie in het buitenland heeft doorgebracht.
 
Ze zou in onder andere Suriname en Aruba zijn geweest. De vrouw had meerdere bankrekeningen. De Sociale Dienst eist 116.000 euro van haar terug.
 
Na onderzoek werd haar uitkering stopgezet. De sociale recherche ontdekte op de Facebookpagina van de vrouw diverse vakantiefoto's. Enkele van de onderschriften bij de foto's waren: 'Heerlijk in Suriname', 'I love Aruba', 'Samen met mijn kids in Suriname', 'Nickerie, Suriname!! Zeedijk', 'Yes it's me in Sranan'.
 
Volgens de rechtbank heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan bijstandsfraude door de uitkerende instantie gedurende een periode van ruim zeven jaar niet in te lichten. De verdachte beschikte jarenlang over waardevolle goederen zoals een auto en hield er een luxueuze levensstijl op na, waaronder vele malen op vakantie te zijn geweest in onder meer Suriname. 
 
Bron: De Ware Tijd

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.