Bewaker veroordeeld voor wapenbezit in zaak Scorpio

WILLEMSTAD — Joseph Prince werd onlangs in de drugszaak Scorpio veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk en twee jaar proeftijd voor wapenbezit op 5 oktober vorig jaar.
 
Het Openbaar Ministerie eiste echter vijftien maanden cel en vijf maanden voorwaardelijk.
 
Het betreft hier de vuurwapens waarvoor Giovanni de Pool sr. een gecombineerde straf opgelegd kreeg. De zaak kwam aan het rollen, nadat de politie op de bewuste dag drie vuurwapens en munitie bij de woning van De Pool had gevonden tijdens een huiszoeking.
 
De Pool heeft altijd ontkend dat de vuurwapens van hem waren en wees naar Prince als de eigenaar hiervan. Prince is de bewaker die De Pool had ingehuurd om zijn woning te bewaken, aangezien hij niet meer daar woonde. Volgens De Pool had de man dus toegang tot zijn huis omdat hij daar zelf niet meer verbleef. Hij werd toch als eigenaar van de wapens veroordeeld en Prince dus voor het in het bezit hebben hiervan.
 
Beide partijen hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.