Jaar celstraf voor gewelddadige straatroof

ORANJESTAD — Het Gerecht heeft Marvin van der B. veroordeeld tot een jaar celstraf met aftrek van voorarrest en een proeftijd van een half jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) had 1,5 jaar geëist voor de gewapende straatroof op 18 december 2014 nabij nachtclub Olde Molen.
 
De verdachte heeft tijdens een avondje stappen een mobiele telefoon uit de hand van het slachtoffer gerukt en meegenomen. Vervolgens bedreigde Van der B. een opsporingsambtenaar bij zijn aanhouding en ten slotte werden, tijdens controle van de auto waarin verdachte zich bevond, twee geladen vuurwapens aangetroffen (waarvan één van de verdachte).
 
Bij het bepalen van de strafmaat heeft het Gerecht rekening gehouden met de ervaring dat slachtoffers van overvallen nog lang daarna last houden van traumatische en angstgevoelens. Bovendien veroorzaken dergelijke feiten, zeker indien ze in een voor het publiek opengestelde ruimte plaatsvinden, zoals hier het geval is, gevoelens van angst en onveiligheid in de Arubaanse samenleving. “Schadelijk voor het imago van Aruba als relatief veilig land en toeristenbestemming en dergelijke feiten kunnen op termijn ook de economie en welvaart van dit land ondermijnen.” Ten slotte is de verdachte bovendien eerder met politie in aanraking geweest voor diefstallen.
 
Ook het feit dat hij vuurwapens voorhanden had, vindt de rechter verontrustend. Dit zorgt voor verdere gevoelens van angst, onrust en onveiligheid in de samenleving en kan gevaarlijke situaties met zich meebrengen.
 
Hoewel Van der B. alle aantijgingen ontkende, werd hij veroordeeld voor diefstal met geweld, doodsbedreiging en illegaal vuurwapenbezit. Als hij na zijn vrijlating binnen zes maanden opnieuw aan een misdrijf schuldig maakt, moet hij zes maanden extra zitten.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.