4 jaar cel voor "Nini", straf hoger dan eis in drugszaak

WILLEMSTAD – Het Gerecht in eerste aanleg heeft vanmiddag drie mannen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een drugsorganisatie.
 
Aan verdachten D. en "Nini" F. is respectievelijk twaalf maanden en vier jaar opgelegd. Verdachte C. is veroordeeld tot dertig maanden cel, meer dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De drugszaak is een voortvloeisel uit de onderzoeken Magnus en Maximus rondom de moord op politicus Helmin Wiels.
 
 
Gedurende de onderzoeken naar de feitelijke plegers van de moord op Statenlid Helmin Wiels (de zaak Magnus) en de intellectuele daders daarachter (zaak Maximus) werd via telefoontaps toevallig een handel in verdovende middelen ontdekt. In het daarop volgende onderzoek werden in een woning staven drugs aangetroffen die pasten in de stangen van reiskoffers.
 
Verdachte F. in de Magnus-zaak bleek betrokken bij de drugshandel en is door het Gerecht veroordeeld voor het meermalen uitvoeren en het aanwezig hebben van cocaïne en (gewoonte)witwassen. Volgens het Gerecht was de rol van F. cruciaal in de drugshandel en heeft hij zich gedurende een periode van ruim vijf jaar herhaaldelijk schuldig gemaakt aan het witwassen van gelden. De opgelegde gevangenisstraf van vier jaar was conform de eis van het OM.
 
De straf van C. viel met 30 maanden hoger uit dan de 24 maanden die de officier van justitie had geëist. Bij de straf betrok het Gerecht de straf die aan drugskoeriers met een vergelijkbare (bruto)hoeveelheid cocaïne in het jaar 2013 pleegde te worden opgelegd en de strafverhogende omstandigheid dat de verdachte niet als drugskoerier maar als onderdeel van de drugsorganisatie is aan te merken, alsmede de omvang en ernst van het (gewoonte)witwassen. 
 
D. werd veroordeeld tot twaalf maanden voor zijn rol bij het eenmaal uitvoeren van verdovende middelen. Hij is van betrokkenheid bij een tweede transport wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.