Veroordeling in hoger beroep voor moord Paulina

WILLEMSTAD - De mannen G. “Ge” B. (1994), M. “Joao” A. (1998) en E.J. (1992) zijn donderdag 2 februari 2017 door het Hof in Hoger Beroep veroordeeld tot 16 jaar, 16 jaar en 8 jaar gevangenisstraf voor hun betrokkenheid bij de moord op de man Antonio “Beat” Paulina op 20 mei 2015 in de wijk Fuik.
 
Alle drie werden tevens veroordeeld tot het betalen van 5.048,57 gulden, zijnde een schadevergoeding ten behoeve van de familie van de overledenen, zijnde de begrafeniskosten.
 
De drie mannen zijn veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de moord. B. en A. gingen verhaal halen bij Paulina nadat hun scooter was gestolen. J. werd bedreigd om moest mee om de vermoedelijke dief aan te wijzen. Voor wat betreft J. was er om deze reden wel sprake van medeplichtigheid, en niet medeplegen zoals door het Gerecht in Eerste Aanleg was geoordeeld. Hierdoor werd hem in Hoger Beroep een straf opgelegd van 8 jaar in plaats van 14 jaar.
 
De mannen spraken bij het woonhuis van Paulina hem aan over de diefstal. Er ontstond een woordenwisseling waarbij door de daders een schot werd gelost op het slachtoffer waardoor deze kwam te overlijden.

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.

Gezaghebber Bonaire wordt niet vervolgd

KRALENDIJK - De gezaghebber van Bonaire, de heer E.E. Rijna, wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd wegens overtreding van vergunningvoorschriften door het bedrijf Bon Recycling BV.