Uitspraak hoger beroep strafzaak-Masbangu

PHILIPSBURG – Op woensdag 3 mei jl. is op Sint Maarten uitspraak in hoger beroep gedaan in de strafzaak ‘Masbangu’. Het betreft de zaak waarbij politieambtenaren in het kader van de verkiezingen in Sint Maarten van 17 september 2010 hun stem hadden verkocht aan een politieke partij in ruil voor geld.
 
Het Hof heeft de verdachten R.H., R.C.H.J. en A.R.W.M. tot drie maanden celstraf veroordeeld voor actieve c.q. passieve omkoping. Deze straf zal niet ten uitvoer worden gelegd, tenzij de verdachten zich voor het einde van de proeftijd (2 jaar) schuldig maken aan een strafbaar feit. Daarnaast is een geldboete van NAf 300,00 opgelegd.
 
Verdachte C.J.L.C. is ook in hoger beroep vrijgesproken omdat niet is bewezen dat er geld of belofte is aangenomen.
 
Lees hier de vonnissen
 
 
 
 
 

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.

Gezaghebber Bonaire wordt niet vervolgd

KRALENDIJK - De gezaghebber van Bonaire, de heer E.E. Rijna, wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd wegens overtreding van vergunningvoorschriften door het bedrijf Bon Recycling BV.