Uitspraak hoger beroep strafzaak-Masbangu

PHILIPSBURG – Op woensdag 3 mei jl. is op Sint Maarten uitspraak in hoger beroep gedaan in de strafzaak ‘Masbangu’. Het betreft de zaak waarbij politieambtenaren in het kader van de verkiezingen in Sint Maarten van 17 september 2010 hun stem hadden verkocht aan een politieke partij in ruil voor geld.
 
Het Hof heeft de verdachten R.H., R.C.H.J. en A.R.W.M. tot drie maanden celstraf veroordeeld voor actieve c.q. passieve omkoping. Deze straf zal niet ten uitvoer worden gelegd, tenzij de verdachten zich voor het einde van de proeftijd (2 jaar) schuldig maken aan een strafbaar feit. Daarnaast is een geldboete van NAf 300,00 opgelegd.
 
Verdachte C.J.L.C. is ook in hoger beroep vrijgesproken omdat niet is bewezen dat er geld of belofte is aangenomen.
 
Lees hier de vonnissen
 
 
 
 
 

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.