Jamaloodin verliest kort geding tegen Land Curacao

WILLEMSTAD - Het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao heeft George Jamaloodin niet-ontvankelijk verklaard in het kort geding dat hij tegen het Land Curaçao had aangespannen.
 
Jamaloodin verblijft in Venezuela in detentie in afwachting van zijn uitlevering naar Curaçao.
 
Hij had in dit kort geding gevorderd dat het Land wordt bevolen om de Venezolaanse autoriteiten te berichten dat hij niet vast zit op last van een Curaçaose rechter en dat zijn detentie daarom in strijd is met de Staatsregeling.
 
De kortgedingrechter heeft echter geoordeeld dat Jamaloodin bij hem aan het verkeerde adres is. De verzoeken die Jamaloodin heeft ingediend hebben te maken met het feit dat hij wordt verdacht van strafbare feiten. Voor spoedvoorzieningen die nodig zijn in verband met de “strafrechtsbedeling” kent de wet een bijzondere procedure bij de strafrechter. Daarom kan Jamaloodin niet terecht bij de civiele rechter.
 
In het vonnis wordt er nog op gewezen dat Jamaloodin bekend is met deze bijzondere procedure, nu hij daarvan enkele maanden nog (tevergeefs) gebruik heeft gemaakt.
 
George Jamalooding werd in deze zaak bijgestaan door Sheldrey Josepha en Rutsel Martha. Het Land Curacao wedr vertegenwoordigd door Sueena Francisco en Carine Jänsch van OX & WOLF Attorneys at Law.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.