Jamaloodin verliest kort geding tegen Land Curacao

WILLEMSTAD - Het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao heeft George Jamaloodin niet-ontvankelijk verklaard in het kort geding dat hij tegen het Land Curaçao had aangespannen.
 
Jamaloodin verblijft in Venezuela in detentie in afwachting van zijn uitlevering naar Curaçao.
 
Hij had in dit kort geding gevorderd dat het Land wordt bevolen om de Venezolaanse autoriteiten te berichten dat hij niet vast zit op last van een Curaçaose rechter en dat zijn detentie daarom in strijd is met de Staatsregeling.
 
De kortgedingrechter heeft echter geoordeeld dat Jamaloodin bij hem aan het verkeerde adres is. De verzoeken die Jamaloodin heeft ingediend hebben te maken met het feit dat hij wordt verdacht van strafbare feiten. Voor spoedvoorzieningen die nodig zijn in verband met de “strafrechtsbedeling” kent de wet een bijzondere procedure bij de strafrechter. Daarom kan Jamaloodin niet terecht bij de civiele rechter.
 
In het vonnis wordt er nog op gewezen dat Jamaloodin bekend is met deze bijzondere procedure, nu hij daarvan enkele maanden nog (tevergeefs) gebruik heeft gemaakt.
 
George Jamalooding werd in deze zaak bijgestaan door Sheldrey Josepha en Rutsel Martha. Het Land Curacao wedr vertegenwoordigd door Sueena Francisco en Carine Jänsch van OX & WOLF Attorneys at Law.
 

Lawyer Brooks appeal presumably in October

PHILIPSBURG--The appeals against attorney-at-law Brenda Brooks’ conviction of bribery charges, will most likely be heard by the Joint Court of Justice in October, it was said Thursday.

2019 Tax law books

DC Tax & Legal will publish the 2019 tax law books for the jurisdictions Sint Maarten, Curaçao, Aruba and The Caribbean Netherlands.

St. Maarten Airport’s cash shortfall is US $1.2M per month

PHILIPSBURG - Princess Juliana International Airport’s (PJIA’s) financial crisis is deepening and the airport has no funds to pay its February salaries next week.