Twee weken hechtenis en zes maanden rijontzegging voor rijden onder invloed

KRALENDIJK - Vandaag heeft het Gerecht in eerste aanleg te Bonaire de zaak behandeld tegen de verdachte J.A.T.O. , 41 geboren te Ecuador. Op 10 augustus 2018 heeft hij een ongeluk veroorzaakt met zijn voertuig terwijl hij onder invloed was van alcohol.
 
De rechter heeft de man omdat hij niet op de zitting was verschenen bij verstek veroordeeld conform de eis van de officier van justitie: twee weken hechtenis, zes maanden ontzegging van de rijbevoegdheid en de voorwaardelijke verbeurdverklaring van zijn voertuig.
 
De verdachte was al twee keer eerder veroordeeld wegens het rijden onder invloed van alcohol. De laatste keer werd hij veroordeeld tot één week hechtenis en drie maanden ontzegging van de rijbevoegdheid.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.

Uitspraak College van Beroep

ECLI:NL:OGEAA:2014:43
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
ORANJESTAD - Gedurende de periode dat appellant in Aruba geen werkelijke verblijfplaats hield, kan hij niet als ingezetene van Aruba worden beschouwd.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.