Straf voor doodrijder Duitse toerist

WILLEMSTAD - Op 6 augustus 2018 reed de verdachte R.E.H. (thans wonende in Nederland) te Bandabou op de verkeerde weghelft, op een plek waar de weg is voorzien van een doorgetrokken streep. Verdachte is uit de bocht gevlogen en tegen een andere auto aangebotst.
 
De bestuurder van deze auto, een Duitse toerist, heeft nog geprobeerd de auto van verdachte te ontwijken door te remmen en weg te sturen, helaas tevergeefs. Als gevolg van de botsing is de Duitse toerist overleden en is zijn partner zwaargewond geraakt.
 
Onderzoek heeft uitgewezen dat verdachte onder invloed van alcohol was, te weten ruim vier maal de wettelijke hoeveelheid, en medicijnen gebruikte waarbij geen, dan wel zeer beperkt, alcohol mag worden genuttigd.
 
Op de terechtzitting van 27 januari 2019 heeft het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf geëist voor de duur van 24 maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 4 jaren. De nabestaanden van de Duitse toerist hebben de zitting kunnen volgen middels een videoverbinding.
 
Op woensdag 17 april heeft het Gerecht geoordeeld dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag. Het Gerecht heeft een straf opgelegd gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie, te weten een gevangenisstraf van 24 maanden en een rijontzegging van 4 jaren.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.

Bezoek Aruba in het teken van opvang, monumenten en medische zorg

ORANJESTAD/DEN HAAG - Minister Knops is maandag 13 januari 2020 op bezoek geweest op Aruba. Naast gesprekken met de Gouverneur en de Minister-President, liet hij zich informeren over de werkzaamheden van Fundacion pa Hende Muhe den Dificultad (FHMD), de monumentenzorg en het Instituto Medical San Nicolas (IMSAN).

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.