Straf voor doodrijder Duitse toerist

WILLEMSTAD - Op 6 augustus 2018 reed de verdachte R.E.H. (thans wonende in Nederland) te Bandabou op de verkeerde weghelft, op een plek waar de weg is voorzien van een doorgetrokken streep. Verdachte is uit de bocht gevlogen en tegen een andere auto aangebotst.
 
De bestuurder van deze auto, een Duitse toerist, heeft nog geprobeerd de auto van verdachte te ontwijken door te remmen en weg te sturen, helaas tevergeefs. Als gevolg van de botsing is de Duitse toerist overleden en is zijn partner zwaargewond geraakt.
 
Onderzoek heeft uitgewezen dat verdachte onder invloed van alcohol was, te weten ruim vier maal de wettelijke hoeveelheid, en medicijnen gebruikte waarbij geen, dan wel zeer beperkt, alcohol mag worden genuttigd.
 
Op de terechtzitting van 27 januari 2019 heeft het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf geëist voor de duur van 24 maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 4 jaren. De nabestaanden van de Duitse toerist hebben de zitting kunnen volgen middels een videoverbinding.
 
Op woensdag 17 april heeft het Gerecht geoordeeld dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag. Het Gerecht heeft een straf opgelegd gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie, te weten een gevangenisstraf van 24 maanden en een rijontzegging van 4 jaren.

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.