Straf voor doodrijder Duitse toerist

WILLEMSTAD - Op 6 augustus 2018 reed de verdachte R.E.H. (thans wonende in Nederland) te Bandabou op de verkeerde weghelft, op een plek waar de weg is voorzien van een doorgetrokken streep. Verdachte is uit de bocht gevlogen en tegen een andere auto aangebotst.
 
De bestuurder van deze auto, een Duitse toerist, heeft nog geprobeerd de auto van verdachte te ontwijken door te remmen en weg te sturen, helaas tevergeefs. Als gevolg van de botsing is de Duitse toerist overleden en is zijn partner zwaargewond geraakt.
 
Onderzoek heeft uitgewezen dat verdachte onder invloed van alcohol was, te weten ruim vier maal de wettelijke hoeveelheid, en medicijnen gebruikte waarbij geen, dan wel zeer beperkt, alcohol mag worden genuttigd.
 
Op de terechtzitting van 27 januari 2019 heeft het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf geëist voor de duur van 24 maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 4 jaren. De nabestaanden van de Duitse toerist hebben de zitting kunnen volgen middels een videoverbinding.
 
Op woensdag 17 april heeft het Gerecht geoordeeld dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag. Het Gerecht heeft een straf opgelegd gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie, te weten een gevangenisstraf van 24 maanden en een rijontzegging van 4 jaren.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.

Uitspraak College van Beroep

ECLI:NL:OGEAA:2014:43
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
ORANJESTAD - Gedurende de periode dat appellant in Aruba geen werkelijke verblijfplaats hield, kan hij niet als ingezetene van Aruba worden beschouwd.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.