Straf voor doodrijder Duitse toerist

WILLEMSTAD - Op 6 augustus 2018 reed de verdachte R.E.H. (thans wonende in Nederland) te Bandabou op de verkeerde weghelft, op een plek waar de weg is voorzien van een doorgetrokken streep. Verdachte is uit de bocht gevlogen en tegen een andere auto aangebotst.
 
De bestuurder van deze auto, een Duitse toerist, heeft nog geprobeerd de auto van verdachte te ontwijken door te remmen en weg te sturen, helaas tevergeefs. Als gevolg van de botsing is de Duitse toerist overleden en is zijn partner zwaargewond geraakt.
 
Onderzoek heeft uitgewezen dat verdachte onder invloed van alcohol was, te weten ruim vier maal de wettelijke hoeveelheid, en medicijnen gebruikte waarbij geen, dan wel zeer beperkt, alcohol mag worden genuttigd.
 
Op de terechtzitting van 27 januari 2019 heeft het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf geëist voor de duur van 24 maanden en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 4 jaren. De nabestaanden van de Duitse toerist hebben de zitting kunnen volgen middels een videoverbinding.
 
Op woensdag 17 april heeft het Gerecht geoordeeld dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag. Het Gerecht heeft een straf opgelegd gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie, te weten een gevangenisstraf van 24 maanden en een rijontzegging van 4 jaren.

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.