Gevangenisstraffen in Emerald II zaak

PHILIPSBURG - Het Gerecht in Eerste Aanleg van Sint Maarten heeft vandaag Mark Mingo (48), de voormalige CEO van het Havenbedrijf Sint Maarten, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 46 maanden wegens valsheid in geschrift en oplichting van het
Havenbedrijf voor ongeveer 10 miljoen dollar.
 
Ook is hem voor een termijn van zes jaar verboden te werken als bestuurder van een overheidsbedrijf.
 
Zijn mededader, een Sint Maartense zakenman die zich daarnaast schuldig heeft gemaakt aan vuurwapenbezit, belastingfraude en het omkopen van een parlementslid, kreeg een gevangenisstraf van 66 maanden.
 
Het parlementslid werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden voor het aannemen van 370.000 dollar als beloning voor politieke steun voor een baggerproject, en voor belastingfraude. Daarnaast is hij voor een periode van 5 jaar ontzet uit het passief kiesrecht.
 
Het Gerecht acht de bewezen verklaarde feiten zeer schadelijk voor het vertrouwen dat de bevolking van Sint Maarten moet kunnen stellen in personen in belangrijke posities, zoals politici en bestuurders van overheidsbedrijven. Het handelen van de verdachten, van wie anderen afhankelijk zijn en naar wie wordt opgekeken, heeft daarmee ook een ondermijnende invloed op de samenleving.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.