Asjes loses case against Selikor

Ivar Asjes has lost the case in court against his former employer, waste processing company Selikor.

Asjes verliest zaak tegen Selikor

Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft de rechtszaak tegen afvalverwerkingsbedrijf Selikor verloren. Asjes moet zijn zes maanden onterecht ontvangen salaris terugbetalen, plus rente. De Statenvoorzitter werd in 2007 benoemd als directeur van het bedrijf.

Medewerkers van Selikor spanden een kort geding aan omdat zij vonden dat de benoeming, uitgevoerd door FOL-lid Anthony Godett, zonder sollicitatie had plaatsgevonden. Uiteindelijk werd de benoeming ongeldig verklaard.

Beslag

Asjes ontving in de zes maanden dat hij de functie bekleedde, 99.000 gulden voor zijn werkzaamheden bij het bedrijf. Selikor wil het bedrag daarom terugvorderen en liet beslag leggen op de woning en bankrekening van de Statenvoorzitter. Asjes spande een rechtszaak aan tegen de beslaglegging, maar heeft deze zaak nu verloren. Volgens de rechter had Asjes in moeten schatten dat zijn benoeming afgekeurd zou worden.

23 January 2012

Economen ontevreden over minister Stanley Palm

WILLEMSTAD - Aftredend minister Stanley Palm mag dan tevreden zijn over zijn periode als minister. Onder economen is dat allerminst het geval. Dat zegt Caribisch Netwerk.

Voogdijraad Curacao moet beter samenwerken

WILLEMSTAD — De Voogdijraad werkt slecht samen met de andere ketenpartners binnen het ministerie van Justitie. Er wordt onvoldoende bekendheid en invulling gegeven aan het formuleren en implementeren van een actief sanctiebeleid en tuchtrecht.

Political parties HOPE and Beyond St Maarten oppose delaying election

PHILIPSBURG--Newly-formed political parties Helping Our People Excel (HOPE) and Beyond St. Maarten Development (BSMD) have come out against the William Marlin Cabinet’s plan to halt the snap elections slated for February 9, 2016, until constitutional and electoral reforms take place.
disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio