Asjes loses case against Selikor

Ivar Asjes has lost the case in court against his former employer, waste processing company Selikor.

Asjes verliest zaak tegen Selikor

Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft de rechtszaak tegen afvalverwerkingsbedrijf Selikor verloren. Asjes moet zijn zes maanden onterecht ontvangen salaris terugbetalen, plus rente. De Statenvoorzitter werd in 2007 benoemd als directeur van het bedrijf.

Medewerkers van Selikor spanden een kort geding aan omdat zij vonden dat de benoeming, uitgevoerd door FOL-lid Anthony Godett, zonder sollicitatie had plaatsgevonden. Uiteindelijk werd de benoeming ongeldig verklaard.

Beslag

Asjes ontving in de zes maanden dat hij de functie bekleedde, 99.000 gulden voor zijn werkzaamheden bij het bedrijf. Selikor wil het bedrag daarom terugvorderen en liet beslag leggen op de woning en bankrekening van de Statenvoorzitter. Asjes spande een rechtszaak aan tegen de beslaglegging, maar heeft deze zaak nu verloren. Volgens de rechter had Asjes in moeten schatten dat zijn benoeming afgekeurd zou worden.

23 January 2012

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.