Asjes loses case against Selikor

Ivar Asjes has lost the case in court against his former employer, waste processing company Selikor.

Asjes verliest zaak tegen Selikor

Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft de rechtszaak tegen afvalverwerkingsbedrijf Selikor verloren. Asjes moet zijn zes maanden onterecht ontvangen salaris terugbetalen, plus rente. De Statenvoorzitter werd in 2007 benoemd als directeur van het bedrijf.

Medewerkers van Selikor spanden een kort geding aan omdat zij vonden dat de benoeming, uitgevoerd door FOL-lid Anthony Godett, zonder sollicitatie had plaatsgevonden. Uiteindelijk werd de benoeming ongeldig verklaard.

Beslag

Asjes ontving in de zes maanden dat hij de functie bekleedde, 99.000 gulden voor zijn werkzaamheden bij het bedrijf. Selikor wil het bedrag daarom terugvorderen en liet beslag leggen op de woning en bankrekening van de Statenvoorzitter. Asjes spande een rechtszaak aan tegen de beslaglegging, maar heeft deze zaak nu verloren. Volgens de rechter had Asjes in moeten schatten dat zijn benoeming afgekeurd zou worden.

23 January 2012

Wilsoe (PS): Wet moet geen papieren tijger worden

WILLEMSTAD — De ontwerplandsverordening houdende vaststelling van de regels ter bevordering van de openbare orde, rust en veiligheid en ter bescherming van de gemeenschap, de Landsverordening Openbare Orde, moet geen papieren tijger worden.

Sanctiewet lijkt wederom te sneuvelen

WILLEMSTAD — De regering heeft een nieuwe, aangepaste versie van de Sanctielandsverordening naar de Staten gestuurd.

Oud-waarnemend eilandssecretaris Römer volgende getuige in rectificatiezaak

WILLEMSTAD — Sigfried Römer, oud-waarnemend eilandssecretaris, is de volgende getuige die Chester Peterson namens de MFK-Statenleden Gilmar Pisas en Monique Koeyers-Felida en de zelfverklaarde MFK-oprichter Rudney Garmes wil horen in de rectificatiezaak die oud-Statenvoorzitter Dean Rozier tegen hen heeft aangespannen.
disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio