Asjes loses case against Selikor

Ivar Asjes has lost the case in court against his former employer, waste processing company Selikor.

Asjes verliest zaak tegen Selikor

Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft de rechtszaak tegen afvalverwerkingsbedrijf Selikor verloren. Asjes moet zijn zes maanden onterecht ontvangen salaris terugbetalen, plus rente. De Statenvoorzitter werd in 2007 benoemd als directeur van het bedrijf.

Medewerkers van Selikor spanden een kort geding aan omdat zij vonden dat de benoeming, uitgevoerd door FOL-lid Anthony Godett, zonder sollicitatie had plaatsgevonden. Uiteindelijk werd de benoeming ongeldig verklaard.

Beslag

Asjes ontving in de zes maanden dat hij de functie bekleedde, 99.000 gulden voor zijn werkzaamheden bij het bedrijf. Selikor wil het bedrag daarom terugvorderen en liet beslag leggen op de woning en bankrekening van de Statenvoorzitter. Asjes spande een rechtszaak aan tegen de beslaglegging, maar heeft deze zaak nu verloren. Volgens de rechter had Asjes in moeten schatten dat zijn benoeming afgekeurd zou worden.

23 January 2012

Nederlandse rechtspraak behoort tot wereldtop

DEN HAAG – De Nederlandse rechtspraak behoort nog steeds tot de wereldtop. Dat blijkt uit de Rule of Law Index, die de kwaliteit van de rechtspraak in 113 landen vergelijkt.

VVRP-minister wacht op reactie C-post en BTP&U

WILLEMSTAD — Demissionair minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Suzy Camelia- Römer (PNP) heeft het rapport over de community boxes van de Ombudsman van Curaçao, waarin wordt geconcludeerd dat de VVRP-minister in dit project onbehoorlijk heeft gehandeld, ontvangen en verstuurd naar Cpost International NV en Bureau Telecommunicatie, Post en Utiliteiten (BPT&U) voor een reactie.

St. Maarten negligent in supplying annual reports

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision Curaçao and St. Maarten CFT is awaiting the 2015 annual reports of more than thirty St. Maarten Government-owned companies, Government institutions and organisations receiving subsidies from the local Government that have yet to comply.
disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio