Asjes loses case against Selikor

Ivar Asjes has lost the case in court against his former employer, waste processing company Selikor.

Asjes verliest zaak tegen Selikor

Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft de rechtszaak tegen afvalverwerkingsbedrijf Selikor verloren. Asjes moet zijn zes maanden onterecht ontvangen salaris terugbetalen, plus rente. De Statenvoorzitter werd in 2007 benoemd als directeur van het bedrijf.

Medewerkers van Selikor spanden een kort geding aan omdat zij vonden dat de benoeming, uitgevoerd door FOL-lid Anthony Godett, zonder sollicitatie had plaatsgevonden. Uiteindelijk werd de benoeming ongeldig verklaard.

Beslag

Asjes ontving in de zes maanden dat hij de functie bekleedde, 99.000 gulden voor zijn werkzaamheden bij het bedrijf. Selikor wil het bedrag daarom terugvorderen en liet beslag leggen op de woning en bankrekening van de Statenvoorzitter. Asjes spande een rechtszaak aan tegen de beslaglegging, maar heeft deze zaak nu verloren. Volgens de rechter had Asjes in moeten schatten dat zijn benoeming afgekeurd zou worden.

23 January 2012

Staten behandelen wet financiering Aruba

ORANJESTAD — Terwijl het politieke geschil rondom de begroting voortduurt, werd vandaag de wet tot financiering van de regering via staatsobligaties behandeld.

Gehandicaptenwetgeving stap dichterbij voor Dutch Caribbean

DEN HAAG — De Nederlandse regering heeft de Rijkswet voor de rechten van gehandicapten naar de Tweede Kamer gestuurd. Goedkeuring van de wet betekent dat het VN-verdrag voor gehandicaptenrechten in eerste instantie in het Europese deel van Nederland geldt, maar maakt tevens de toepassing op Curaçao, Aruba en St. Maarten mogelijk.

Toelichting UoC op verhoging collegegeld

WILLEMSTAD – De University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) wil gezien de ontwikkelingen inzake het besluit van de Curaçaose overheid om de collegegelden m.i.v. het nieuwe academisch jaar te verhogen, hierbij additionele informatie verstrekken.
disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio