Strafzaak neparts Aruba in oktober

ORANJESTAD — De Venezolaanse neparts J.G.R. moet zich op 5 oktober voor de rechter verantwoorden voor de mislukte schoonheidsoperatie bij patiënt Taheely Pietersz (21). Zij liet op 21 december het leven in het ziekenhuis, nadat bij haar thuis tijdens de behandeling door R. complicaties waren opgetreden.

De advocaat van de ‘arts’ heeft van de rechter tot oktober de tijd gekregen om meer getuigen te horen. In het onderzoek is het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) betrokken, maar dat onderzoek is intussen afgerond. De ‘arts’ injecteerde Pietersz met een gel in de billen, maar het spul kwam terecht in haar longen en leidde uiteindelijk tot haar dood. De Venezolaan werd opgepakt op verdenking van doodslag of dood door schuld. Hij moet zich onder meer verantwoorden voor het feit dat hij geen specialist is en deze medische schoonheidsbehandeling dus niet had mogen uitvoeren. Aruba telt drie specialisten (maar dus niet de Venezolaan) die onder de Inspectie voor de Gezondheidszorg vallen en deze schoonheidsbehandeling in hun eigen praktijk mogen uitvoeren. Dat de behandeling door R. bij Pietersz thuis werd gedaan, wordt hem eveneens verweten. De arts zit sinds 21 december in voorarrest in het Korrektie Instituut Aruba (KIA) en blijf in afwachting van de rechtszaak opgesloten. 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.