Twaalf jaar celstraf voor doodschieten jongen na ruzie

WILLEMSTAD — Conform de eis van het Openbaar Ministerie kreeg de 22-jarige Sinderly ‘Django’ Serbony de afgelopen week twaalf jaar celstraf opgelegd wegens het doodschieten van de 20-jarige Christofer ‘Chris’ Torregrossa, op 1 april aan de Kaya Castallatus op Ser’i Papaya.

Torregrossa werd die avond in zijn hoofd geschoten. Hij had eerder die dag ruzie gehad met de dader. Het slachtoffer kwam in kritieke toestand op de afdeling intensieve zorg terecht en overleed op 3 april. Serbony werd een dag later gearresteerd.

De aanleiding voor de schietpartij was een ruzie tussen hem en het slachtoffer. Hij werkte mee aan het onderzoek, spijt heeft hij echter nooit betuigd. Die bewuste dag was Django op weg naar Koraal Tabak toen hij Chris tegenkwam op de scooter. Hij reed hem voorbij en hoorde Chris iets tegen hem schreeuwen. Django reed terug en vroeg hem wat zijn probleem was. Er ontstond een discussie tussen de twee. Aanvankelijk keerde Django naar huis terug, maar later zag hij Torregrosa op zijn scooter voorbijrijden en die bleef naar binnen kijken. Django besloot zijn vuurwapen te pakken, dat hij ‘voor eigen bescherming’ had, en is gaan fietsen met het wapen op zak. Hij beweert dat hij niet op zoek was naar Chris, maar hij is Chris later toch tegengekomen. Weer ontstond er ruzie en uiteindelijk is er geschoten met de .38 Smith & Wesson-revolver.

Net als de officier van Justitie vond ook de rechter dat de dader ervoor koos om met een vuurwapen op zak rond te blijven fietsen en zelf weer problemen ging zoeken met het slachtoffer, terwijl hij er ook voor had kunnen kiezen om thuis te blijven. Zijn verweer dat hij uit noodweer gehandeld had, werd dan ook verworpen door de rechter. Het slachtoffer was net vader geworden.

Het psychologisch rapport van de veroordeelde, die in militaire dienst is geweest, wees uit dat hij een zeer intelligente jongeman is die heel snel agressief wordt. Hij had een blanco strafblad. Volgens zijn raadsvrouwe was haar cliënt getriggerd omdat het slachtoffer hem ‘flikker’ genoemd zou hebben. Voor de dader, een jonge man die er op dat moment twee relaties op nahield, zou dat een grote belediging zijn geweest.

(Amigoe)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.