Erfgenamen Wathey weer voor de rechter

PHILIPSBURG — De erfgenamen van Norman Chester Wathey eisen schadevergoeding van Norman Chester Wathey II. Zij hebben een nieuwe richting ingeslagen in het juridisch dispuut rond de nalatenschap van hun vader.

De erfgenamen brengen nu naar voren dat Wathey II zich niet heeft gehouden aan het vonnis van 13 april, waarin hem werd verboden incorrecte of lasterlijke opmerkingen over hen te verspreiden.

De Watheys hebben de wettelijk vereiste documenten, waarin zij 30.000 gulden als schadevergoeding eisen, woensdag ingediend. “Ik heb nimmer afbrekende verklaringen over hen afgelegd”, stelde Wathey in een e-mail aan The Daily Herald, waarin hij reageert op de beschuldigingen.

Wathey heeft afgelopen juni beslag laten leggen op de bankrekeningen van de andere erfgenamen. Naar zijn mening hebben zij zich niet gehouden aan de gerechtelijke uitspraak van 13 april, waarin de rechter hen opdracht gaf hem de documenten ter afhandeling van de erfenis van hun overleden vader te overhandigen.

Wathey II heeft zijn advocaten ondertussen opgedragen een verzoek tot gijzeling in te dienen bij het Hof als dwangmiddel voor uitvoering van het vonnis van 13 april. Van hun kant hebben de Watheys een verzoek voor een kort geding ingediend. Het Hof wordt verzocht het vonnis van 13 april, waarin schadevergoeding voor het niet naleven van de uitspraak wordt geregeld, op te schorten.

De zaak zou vrijdag dienen maar moest worden verdaagd, omdat ‘de moeder van een van hun advocaten ziek werd, terwijl zij een team van drie of meer advocaten hebben wier moeder niet instortte en die de behandeling van de zaak konden bijwonen’, haalde Wathey II aan. Een nieuwe datum is nog niet vastgesteld.

De erfgenamen van Wathey hebben bekendgemaakt dat zij de vereiste documenten over de erfenis van hun vader bij notaris Meredith Boekhoudt, die belast is met de boedelscheiding, hebben ingediend. Volgens Wathey II heeft de geleden schade, waarvoor schadeloosstelling kan worden geëist, een bedrag van ongeveer 2 miljoen gulden bereikt en blijft het totaal stijgen. De erfgenamen van Wathey weigeren hem echter te betalen.

Related article:

- Court denies Wathey-heirs speedy handling of appeal

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.