Weer 20 jaar voor moord Rio aan de Rijn

ARNHEM — De 31-jarige Jason Zimmerman uit Duiven, die in augustus 2010 tijdens het zomerfeest Rio aan de Rijn in Arnhem een 48-jarige Curaçaose rivaal uit Den Haag doodschoot, heeft vandaag in hoger beroep opnieuw 20 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen.

De schutter verwondde ook twee omstanders. Volgens het gerechtshof in Arnhem pleegde Zimmerman moord en twee pogingen tot doodslag, zoals het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden ook stelde. De straf is gelijk aan de eis van het OM en aan het vonnis van de rechtbank. Het slachtoffer zou in 2004 op Curaçao een aanslag op Zimmerman hebben gepleegd. Die zou zijn rivaal hebben willen terugpakken en heeft zijn kans gepakt toen hij hoorde dat de Hagenaar naar Arnhem zou komen.

Dat denkt het hof op basis van getuigenverklaringen. Jason Zimmerman heeft betoogd dat hij uit angst handelde en geen vooraf bedacht plan had en er dus geen sprake is van moord, maar van doodslag. In de feestende mensenmassa bevonden zich ook gezinnen met kleine kinderen, toen hij op klaarlichte dag zijn wapen leegschoot.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.