Vrijspraak voor zware mishandeling jongetje

WILLEMSTAD — Carusi Bart (46) en zijn zoon Jean Ruci Bart (22) zijn onlangs vrijgesproken van zware mishandeling van een jongetje van vijf jaar, maar kregen beiden lange gevangenisstraffen voor vuurwapenbezit.

Volgens de officier van Justitie werd het jongetje gedwongen cocaïne te snuiven. De rechter vond dit echter niet bewezen.

Tijdens de behandeling van de zaak werden BlackBerry-filmpjes getoond van de mannen met een groot aantal vuurwapens. Ze pronkten met de wapens in het bijzijn van minderjarigen. Volgens Jean Ruci zouden de filmpjes gebruikt worden voor een videoclip en waren het speelgoedwapens. Tevens was er een klein jochie te zien, die heel suf aan een tafel zit terwijl hij gedwongen wordt een wit poeder te snuiven. Het jongetje – dat later een neefje van Jean Ruci bleek te zijn – weigerde dit, maar dan ziet men hoe Carusi het witte poeder toch op zijn gezicht smeerde, onder andere onder zijn neus.

Beide verdachten ontkennen dat zij het jongetje hebben gedwongen om cocaïne te snuiven. Volgens Carusi was het maar een stom spelletje met krijtpoeder en geen cocaïne.

De zaak kwam aan het rollen nadat de broer van Carusi, Marnol Bart, aangifte had gedaan tegen de twee. Marnol zit nu vast voor zware mishandeling van Jean Ruci. Hij kreeg drie jaar celstraf, nadat hij Jean Ruci in december met een mes in zijn buik had gestoken.

Na de aangifte van Marnol werden de twee aangehouden, terwijl zij in het bezit waren van vuurwapens. De vuurwapens zijn samen met de BlackBerry van Jean Ruci in beslag genomen voor verder onderzoek.

Volgens de officier van Justitie kan zowel vuurwapenbezit als zware mishandeling bewezen worden en hij eiste zes jaar gevangenisstraf voor Carusi. Voor Jean Ruci eiste de officier vier jaar celstraf, waarvan twee jaar voorwaardelijk.

Rechter Heinrich Smid stelde dat niet bewezen is dat er sprake was van echte vuurwapens en dat het poedercocaïne betrof. Hij kon de video-afbeeldingen moeilijk als bewijs gebruiken. Hij vond vuurwapenbezit wel bewezen. De rechter heeft rekening gehouden met het feit dat Carusi eerder werd veroordeeld voor vuurwapenbezit en legde hem een celstraf van 24 maanden op. Hij legde Jean Ruci verder een gecombineerde straf op, als stok achter de deur. Hij moet negen maanden zitten en kreeg verder negen maanden voorwaardelijk en drie jaar proeftijd.

(Amigoe)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.