Vrijspraak voor poging tot doodslag neef

WILLEMSTAD — Marnol Bart werd gisteren door het hof vrijgesproken voor poging tot doodslag en zware mishandeling van zijn neef Jean Ruci Bart op 28 december vorig jaar, vanwege onvoldoende bewijs.

De uitspraak was gepland voor 6 september maar is gisteren vervroegd uitgesproken. Bart werd op 4 mei door de eerste rechter tot drie jaar celstraf veroordeeld.

Het hof vindt niet dat Bart willens en wetens de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat door zijn handelen het slachtoffer zou komen te overlijden en heeft hem gisteren vrijgesproken van poging tot doodslag. Tevens waren de getuigenverklaringen onvoldoende duidelijk. Er was verder geen informatie over de kracht van het steken, de steekrichting en de foto van het mes. En aangezien bij het slachtoffer geen sprake is van blijvend letsel, werd Bart ook vrijgesproken van zware mishandeling.

De medische verklaring wees verder uit dat het een steekwond in de linkerbovenbuik betrof, van ongeveer vier tot vijf centimeter breed en acht centimeter diep. De steekwond heeft zich echter alleen beperkt tot het vetweefsel van Jean Ruci en er werden geen vitale organen geraakt. Volgens het hof is er verder geen medische informatie over de mogelijke gevolgen van het steken en sprak Bart ook van zware mishandeling vrij.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.