Hoogst mogelijke straf Facebookmoord

ARNHEM -  Jinhua K., de 15-jarige jongen die de Arnhemse Joyce 'Winsie' Hau in januari doodde, heeft 1 jaar celstraf en tbs gekregen.

De rechtbank in Arnhem veroordeelde de jongen maandag voor de moord op het 15-jarige meisje en voor poging tot doodslag op haar vader. De kinderrechter heeft K. drie jaar jeugd-tbs opgelegd; daarvan is 1 jaar voorwaardelijk.

K., die destijds 14 was, heeft de moord gepleegd in opdracht van Polly, Winsie en Polly waren hartsvriendinnen, maar dat ging over doordat Winsie over het seksuele gedrag van Polly met jongens zou hebben geroddeld. Polly W. (16), Wesley C. (18) en Jinhua K. zouden de moord al weken van tevoren hebben gepland, voordat die op 14 januari ten uitvoer werd gebracht. Winsie overleed op 19 januari.

K. zei zelf dat hij door Polly en Wesley onder druk is gezet en dat hij niet anders kon dan de opdracht uitvoeren. De rechtbank meent dat er wel degelijk mogelijkheden waren voor Jinhua om van de steekpartij af te zien.

Voor Winsie's vader kwam de uitspraak niet als een verrassing, maar toch is hij teleurgesteld. „Ik ben mijn dochter kwijt en hij krijgt één jaar cel. Dat is verschil is wel heel groot.” Hij zei te hopen dat de politiek gaat nadenken over de mogelijkheid om in uitzonderlijke gevallen minderjarigen langere straffen op te leggen.

Na de uitspraak die de rechtbank maandag doet, is de zaak nog niet over: Polly en Wesley komen op een later moment nog voor de rechtbank voor hun aandeel in de tragische zaak.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.