CAS gaat zaak Curaçao niet behandelen

WILLEMSTAD — Het Court of Arbitration for Sport (CAS) heeft besloten om de zaak van de Curaçaose Sport & Olympische Federatie (CSOF), tegen het Internationaal Olympisch Comité niet in behandeling te nemen.

Het CAS liet vrijdagavond weten dat het de zaak niet kan behandelen, aangezien deze niet onder de jurisdictie van het CAS valt. De CSOF wilde dat het CAS een uitspraak zou doen over de in haar ogen onterechte beslissing om Curaçao niet als onafhankelijke natie te beschouwen en zodoende het land ook niet olympisch te erkennen. Hangende ‘de zaak’ moesten drie Curaçaose sporters deze zomer onder de olympische vlag aan de Spelen van Londen meedoen. Het betrof judoka Reginald de Windt, zeilster Philipine van Aanholt en atleet Liemarvin Bonevacia. Het IOC heeft de CSOF laten weten dat dit de eerste en laatste keer is dat het zijn vlag ‘uitleent’ aan de Curaçaose sporters. Voor de Spelen van 2016 in Brazilië dienen de Curaçaose sporters te kiezen voor het Koninkrijk der Nederlanden of Aruba.

Rob de Waal, directeur van de CSOF, liet weten geen officiële reactie te kunnen en willen geven. “Ik stop namelijk als directeur van de CSOF per half september. Ik had slechts een dienstverband van een jaar en we hebben in goed wederzijds overleg besloten om uit elkaar te gaan. Het heeft dus voor mij en voor u geen zin om een reactie te geven op de beslissing van het CAS. Ik denk evenwel dat het bestuur van de CSOF het er niet bij zal laten zitten.”

Het Nederlands Antilliaans Olympisch Comité (Naoc) bestaat officieel niet meer. De Olympische Spelen van 2012 in Londen waren het laatste evenement waaraan Curaçaose sporters onder auspiciën van het Naoc konden deelnemen. Directeur Remco Tevreden is per 1 september in dienst getreden bij de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA).

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.