Tien en veertien jaar geëist in moordzaak Tokaay

WILLEMSTAD – De officier van Justitie heeft vanmiddag een gevangenisstraf van respectievelijk tien en veertien jaar geëist voor A.Q. en D.T. Beiden zijn verdachten in de moord op aspirant-politieagent Elfrick Tokaay (21) op 31 oktober voor discotheek Studio 99 in Saliña.

 
Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM). De officier achtte de daad en betrokkenheid van de verdachten wettig en overtuigend bewezen. Q. wordt verdacht van zware mishandeling met de dood tot gevolg en T. van doodslag. In de bewuste nacht, na een Halloween Party in Studio 99, lostte T. het fatale schot waardoor Tokaay na het feest op straat kwam te overlijden.
 
Het begon allemaal met het morsen van een drankje. Tokaay probeerde te bemiddelen, maar raakte verwikkeld in een ruzie met Q. en zijn vrienden. T. liep volgens een tiental getuigen naar zijn auto en lostte een schot in de lucht, waarna hij gericht op Tokaay schoot. Het schot trof het slachtoffer in zijn borst, waarna Q. hem nog zwaar mishandelde. Hij werd geschopt en geslagen, waarna alle betrokkenen de benen namen in de blauwe Toyota Matrix van T.  Bij aankomst trof de politie de inmiddels overleden Tokaay aan met twee lege hulzen van 25 kaliber.
 
Het onderzoek werd bemoeilijkt, omdat T. tijdens het feest gemaskerd was. Ook tijdens het lossen van het fatale schot droeg hij zijn masker, wat het moeilijk maakte hem te identificeren. Toch konden de vele getuigen hem identificeren aan de hand van zijn lichaamsbouw, vele tatoeages en zijn huidskleur. De zaak kwam pas vandaag voor, omdat twee verdachten gevlucht waren. T. werd, na op de signaleringslijst van Interpol te hebben gestaan, in januari 2012 gearresteerd in Colombia. S. werd in februari aangehouden in Nederland. Over twee weken doet de rechter uitspraak in de zaak.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.