Zaak tegen atleet Brian Mariano aangehouden

WILLEMSTAD - De zaak tegen de Curaçaose atleet in Nederlandse dienst, Brian Mariano (27), is maandagmiddag op Curaçao aangehouden tot 4 februari om 14:00 uur.

 
Mariano stond terecht vanwege het smokkelen van 720 gram cocaïne. Die drugs zat verstopt in zijn koffer toen hij op 1 december op weg was naar Amsterdam. Speurhonden op het Curaçaose vliegveld ontdekten de drugs in een dubbele bodem van de koffer van de atleet.
 
Mariano wordt vertegenwoordigd door advocaat Marije Vaders van advocatenkantoor Vaders Advocaten.
 
De cocaïne die ,in zijn koffer is gevonden, is volgens de atleet zonder zijn medeweten in zijn bagage gedaan door een onbekende. Vier uur voor vertrek zou hij zijn koffer onbeheert en onafgesloten hebben achter gelaten bij de incheckbalie. Hierna vertrok hij naar huis om twee uur later zich weer te melden voor zijn vlucht naar Amsterdam.
 
Bij aankomst op de luchthaven werd Mariano aangehouden vanwege een verdacht pakketje in zijn koffer. Nadat deze grondig onderzocht was bleek het te gaan om drugs die op een opmerkelijke manier was bewerkt en verpakt. Het pakketje was luchtdicht verpakt, waardoor alle drugs werd platgedrukt, een manier die op Curaçao nog nooit eerder is gebruikt of gezien.
 
Normaal gesproken moeten first offenders (verdachte zonder strafblad) die met drugs worden opgepakt hun paspoort inleveren. Mariano, die als een ‘first offender’  wordt beschouwd, mocht zijn paspoort houden, omdat hij een belangrijk interview had in Duitsland. De atleet mocht  zijn paspoort behouden, zolang hij direct na het interview terug zou komen naar Curaçao. “Meneer Mariano mocht na ondervraging verder reizen aangezien hij een ‘kleine’ hoeveelheid bij zich had en een ‘first offender’ is”, aldus Norman Serphos, woordvoerder van het OM.
 
Mariano gaf tijdens de behandeling van zijn zaak voor de rechtbank aan 'geen enkel idee' te hebben wie de drugs in zijn koffer had gedaan. Voor de microfoon van NOS Radio 1 zei Mariano ‘kapot’ te zijn van de zaak: “wat de uitkomst ook is, mijn carrière is beschadigd”, aldus Mariano.
 
Zijn advocaat vroeg en kreeg uitstel van de zaak omdat ze nog bezig is met het verzamelen van informatie over de persoonlijke achtergrond van de atleet.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.