Man voor 7de maal voor het Gerecht

WILLEMSTAD - Zakenman M.B. (42) stond woensdag terecht voor de diefstal van twee telefoontoestellen van het merk Blackberry en LG. Deze heeft hij op 19 augustus 2012 om 2 uur's nachts gestolen uit een auto nabij Grote Berg.

 
De chauffeur van de voertuig was in slaap gevallen. De auto stond op de openbare weg en B. ging een kijkje nemen en besloot toen de telefoontoestellen weg te nemen. 
 
B. werd opgespoord omdat hij gebruik maakte van de gestolen telefoontoestellen die altijd een signaal uitsturen. Hierdoor kon hij worden opgespoord en aangehouden. Bij zijn aanhouding was hij in het bezit van beide toestellen.
 
Wat de zaak bijzonder maakt is dat de man vele malen in het verleden in contact is gekomen met justitie en wel in 1992 voor heling, 1995 voor diefstal, 2001 voor heling, 2002 als drugskoerier, 2004 voor heling en 2009 voor heling met tenslotte een gevangeisstraf van 3 jaar.
 
De Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie eistte vor de recedevist een gevangenisstraf van 10 maanden. Het Gerecht oordeelde een gevangenisstraf voor 9 maanden met aftrek van het voorarrest.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.