Maker valse documenten achter slot en grendel

WILLEMSTAD - S.A.T. (40 jaar) en R.J.Z. (39 jaar) stonden vrijdagmiddag in Willemstad terecht voor het vervalsen en verspreiden van valse verblijf- en werkvergunningen en SVB-documenten. Sinds 2006 hebben zij ruim 600 dokumenten gemaakt.

 
Dit blijkt uit gegevens uit computers die in de woning van T. tijdens een huiszoeking in beslag zijn genomen door de politie. Ook was de man Z. betrokken bij mensenhandel. In totaal werden door de Officier van Justitie (OvJ) hen 12 feiten ten laste gelegd.
 
De mannen werden door het Gerecht direct veroordeeld. T. als maker van de documenten kreeg een gevangenisstraf van 30 maanden. Z., de brein, gaat 42 maanden achter slot en grendel.
 
Uit het onderzoek is gebleken dat Z. zich bij illegale buitenlanders voordeet als een ambtenaar die legale papieren kon leveren. Hij bood de valse documenten tegen betaling aan terwijl T. achter zijn computer de documenten leverde.
 
De afgelopen dagen en weken zijn in totaal reeds 7 personen veroordeeld voor het bij zich hebben van vervalse documenten die door T. en Z. werden geleverd. Via het onderzoek kwamen de autoriteiten bij de twee daders terecht die lange tijd door de politie via telefoon werden afgeluisterd. Z. legde diverse malen via de telefoon belastende verklaringen af. Dit leidde uiteindelijk op 21 juni 2012 tot de aanhouding van de twee en de rechtszaak vrijdag.
 
De Officier van Justitie eistte in deze zaak 5 jaar gevengenisstraf tegen de beide mannen. Het betreft volgens de Officier van Justitie een kwalijke zaak die de gemeenschap veel schade heeft berokkend. De mannen hebben samen en in vereniging hun daden verricht. “Alles alleen om financieel gewin. Alleen om hun eigen zakken te vullen. Ik constateer in deze zaak geen zieligheidsfactor”, zo verklaarde de OvJ in zijn requisitoir.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.