Werkstraf voor vervalste documenten in huis

WILLEMSTAD - De in de Dominicaanse Republiek geboren A.C. van 35 jaar is vrijdagmorgen veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. In zijn woning is tijdens een onderzoek en huiszoeking een vervalste verblijfsvergunning aangetroffen.

 
De man verblijft legaal op Curacao, maar had de documenten illegaal in zijn bezit en was volgens het gerecht wel degelijk op de hoogte dat het hier om valse documenten ging. De documenten waren bestemd voor een mw. P-G.
 
Het Gerecht en de Officier van Justitie hebben, voor wat betreft de eis en vonnis, met de verdachte rekening gehouden dat hij getrouwd is en twee kinderen heeft en in de verzorging van de kinderen bijdraagt en daadwerkelijk helpt. De man had tot op het moment van de veroordeling geen strafblad en heeft een vaste baan bij een bakkerij.
 
De man werd door de Officier van Justitie medeplegen en het voorhanden hebben van valse documenten waarvan hij rederlijkerwijs kon aannemen dat deze vals waren. Hij heeft de documenten niet zelf vervalst maar voor 2.000 gulden gekocht bij de man R.Z. die vanmiddag voor het Gerecht moet verschijnen.
 
Het Gerecht noemde het handelen in de vervalsingen "een ernstig feit". Toch is met zijn personalia rekening gehouden en is de man veroordeeld tot een werkstraf die hij binnen 1 jaar moet verrichten. Voldoet hij niet aan het vonnis dan krijgt hij alsnog een gevangenisstraf van 120 dagen.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.

Juriste Ivy Moll krijgt lintje voor haar vrijwilligerswerk in Amersfoort

LEIDEN - Juriste Ivy Frances Moll is zaterdag in Amersfoort benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Lucas Bolsius.

Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain visa to visit

DUTCH CARIBBEAN - The Dutch Caribbean islands Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain a visa to visit. This was stated by the government on Wednesday, adding to the nations that have tightened entry restrictions on the crisis-hit country because of mass emigration.