Vuurgevaarlijke Chinees wordt land uitgezet

WILLEMSTAD - Een man van Chinese nationaliteit, D.H. van 39 jaar is vrijdagmorgen door het Gerecht in de Eerste Aanleg (GEA) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 maanden conform de eis van de Officier van Justitie. Dit voor illegaal vuurwapenbezit.

 
Zijn detentie verloopt volgende week waarna hij vanwege zijn illegale status op Curaçao het land wordt uitgezet. Na zijn vrijlating wordt hij naar de Vreemdelingendetentie verplaatst voor uitzetting uit het land. Hij zal conform het vonnis naar zijn land van herkomst worden teruggestuurd.
 
De man was op 20 september 2012 in het bezit van een vuurwapen en munitie. Hiermee heeft hij in zijn woning mee geschoten en gedreigd dat hij zelfmoord zou plegen. Een team van de Arrestatieteam van de politie moest eraan te pas komen om hem in zijn woning te overmeesteren.
 
De psychiater heeft hem in de gevangenis bestudeerd en is tot de conclusie gekomen dat de man de bewuste dag onder invloed was van drugs (cocaine) en leid aan een "paranoide psychose". Hiervoor wordt hij behandeld en krijgt hij iedere avond in de gevangenis een kalmeringsmiddel toegediend. Volgens zijn advocaat leeft hij verder aan een ziekelijke geestestoestand. De man gebruikte cocaine waardoor zijn vriendin hem heeft verlaten. Hij zei de vuurwapen te hebben gevonden en wilde hiermee zelfmoord plegen.
 
Tijdens de behandeling van de zaak zei de man niets meer van de dag van aanhouding te herrineren. Hij spreekt overigens geen Papiamentu en moest via een Chinese tolk communiceren. De Rechter noemde dit een bijzonder geval. Met de man kan niet goed worden gecommuniceerd. "Hij moet maar zo snel mogelijk terug naar China waar hij accuut hulp moet zoeken voor zijn gezondheidstoestand", was het oordeel vanmorgen van het Gerecht.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.