Veroordeling oplichters

WILLEMSTAD - Het Gerecht heeft woensdagmorgen vier personen uit het Verenigd Koninkrijk (Engeland) bij verstek veroordeeld tot onvoorwaardelijke straffen voor hun betrokkenheid bij onder andere valsheid in geschrifte (Artikel 2:185 Wetboek va Strafrecht), oplichting (Artikel 2:305 Wetboek van Strafrecht) en diefstal onder verzwarende omstandigheden (Artikel 2:289 en 2:288 Wetboek van Strafrecht).

 
De vrouwen A.B.B. (20) en C.K. (19) en de mannen K.I.O. (27) en V.O.O. (28) werden op 17 juli 2012 op Curaçao aangehouden. Door gebruikmaking van valse creditkaarten en bankpassen wisten zij verschillende bedrijven en banken op Curaçao op te lichten. Bij hun aanhouding in twee hotels op Curaçao werden diverse goederen in beslag genomen zoals nieuwe dure schoenen, 2 Rolex horloges, 2 dure tassen, 2 koffers, flessen parfums, creditcard-lezers, een aantal creditkaarten en bankpassen maar ook een laptop van het merk Samsung, koffers en reistassen. Ook werd een groot som geld in beslag genomen. Deze werden allen door het Gerecht verbeurd verklaard.
 
Uit het onderzoek is gebleken dat de vrouwen door de mannen werden misbruikt. Zij moesten met de mannen slapen en werden onder valse voorwendselen naar Aruba en Curaçao gehaald. Zij dachten dat het om een vakantie ging maar eenmaal op het eiland moesten zij onder druk inkopen met de valse kaarten doen. Eerst op Aruba en enkele dagen later ook op Curaçao.
 
De Rechter zei vanmorgen bij het uitspreken van het vonnis dat het betalingsverkeer door dergelijke verdachten ernstig wordt ondermijnd. Het betreft een ernstige feit. De Rechter vond om deze reden de eis va de Officier van Justitie zelfs te laag. Hij eiste een gevangenisstraf van 9 maanden voor de dames en 18 maanden voor de heren, de organisatoren. Het Gerecht oordeelde met een hogere straf,namelijk 18 maanden voor de dames en 30 maanden voor de heren.
 
De vier mannen en vrouwen zijn inmiddels naar Engeland terug gekeerd. Op 10 oktober 2012 werden zij, na drie maanden in voorarrest te hebben gezeten, met een dagvaarding voor de rechtszitting het land uitgezet. De advocaten zullen hen nu van het vonnis op de hoogte stellen. Als zij ooit weer Curaçao aandoen, zullen zij alsnog hun straf moeten uitzitten.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.