Jaloerse vrouwen veroordeeld voor mishandeling

WILLEMSTAD – De vriendinnen Z. D. (27) en R. S. N. (23) stonden vandaag terecht voor mishandeling. Hen werd door de officier van Justitie openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De vriendinnen gingen een vrouw te lijf omdat ze een relatie met dezelfde man onderhielden.
 
D. is de partner van de man B. Maar B. had ook een relatie met ene G., die op dat moment zes maanden zwanger was van B. Partner D. ergerde zich aan de liefdesrelatie en deed bij de politie zelfs aangifte van bedreiging op het moment dat G. via tekstberichten haar bedreigde. D. moest van ‘haar man afblijven, anders zou er wat gebeuren’, zo luidde één van de vele berichten.
 
D. en G. moesten zich beide op het politiebureau melden waar op 10 juli vorig jaar een bemiddelingsgesprek heeft plaatsgevonden. Op weg naar huis kwamen D. en haar vriendin N. partner G. tegen. Ze stapten uit de auto en begonnen G. op klaarlichte dag te mishandelen waarbij D. de zwangere G. meerdere malen vuistslagen op het hoofd, hals, buik en rug heeft toegebracht. N. wilde in de eerste instantie bemiddelen maar werd door G. geraakt waarna ook N. enkele klappen uitdeelde.
 
De twee vrouwen bekenden op het moment van hun aanhouding hun daad. Zij betuigden tijdens de rechtszitting ook enorme spijt. Volgens de raadsman voelde D. zich vernederd en zijn de vrouwen in een opwelling elkaar gaan slaan.
 
De vrouwen hebben geen strafblad en G. heeft aan de mishandeling geen letsel overgehouden. Hier is door de rechter rekening mee gehouden en voor het gerecht reden om de beide vrouwen met een voorwaardelijke gevangenisstraf van 180 dagen naar huis te sturen. Verder kregen ze van de rechter, conform de eis van de officier van Justitie, een werkstraf van ieder 60 uur die zij binnen één jaar moeten volbrengen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.