Jaloerse vrouwen veroordeeld voor mishandeling

WILLEMSTAD – De vriendinnen Z. D. (27) en R. S. N. (23) stonden vandaag terecht voor mishandeling. Hen werd door de officier van Justitie openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De vriendinnen gingen een vrouw te lijf omdat ze een relatie met dezelfde man onderhielden.
 
D. is de partner van de man B. Maar B. had ook een relatie met ene G., die op dat moment zes maanden zwanger was van B. Partner D. ergerde zich aan de liefdesrelatie en deed bij de politie zelfs aangifte van bedreiging op het moment dat G. via tekstberichten haar bedreigde. D. moest van ‘haar man afblijven, anders zou er wat gebeuren’, zo luidde één van de vele berichten.
 
D. en G. moesten zich beide op het politiebureau melden waar op 10 juli vorig jaar een bemiddelingsgesprek heeft plaatsgevonden. Op weg naar huis kwamen D. en haar vriendin N. partner G. tegen. Ze stapten uit de auto en begonnen G. op klaarlichte dag te mishandelen waarbij D. de zwangere G. meerdere malen vuistslagen op het hoofd, hals, buik en rug heeft toegebracht. N. wilde in de eerste instantie bemiddelen maar werd door G. geraakt waarna ook N. enkele klappen uitdeelde.
 
De twee vrouwen bekenden op het moment van hun aanhouding hun daad. Zij betuigden tijdens de rechtszitting ook enorme spijt. Volgens de raadsman voelde D. zich vernederd en zijn de vrouwen in een opwelling elkaar gaan slaan.
 
De vrouwen hebben geen strafblad en G. heeft aan de mishandeling geen letsel overgehouden. Hier is door de rechter rekening mee gehouden en voor het gerecht reden om de beide vrouwen met een voorwaardelijke gevangenisstraf van 180 dagen naar huis te sturen. Verder kregen ze van de rechter, conform de eis van de officier van Justitie, een werkstraf van ieder 60 uur die zij binnen één jaar moeten volbrengen.

St. Maarten one step closer to averting FATF blacklisting

PHILIPSBURG--St. Maarten came one step closer to being compliant with the Financial Action Task Force (FATF) recommendations and avoiding being publicly listed as a jurisdiction with weak measures to combat money-laundering and terrorism-financing on Friday when Members of Parliament (MPs) unanimously passed the National Ordinance amending the Penal Code in connection with the implementation of some urgent international obligations.

CU wil wet tegen kindermishandeling BES-eilanden

BES EILANDEN - De ChristenUnie wil dat er een nieuwe wet komt tegen kindermishandeling op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De kleinste regeringspartij roept het kabinet op werk te maken van een wet die fysiek en psychisch geweld tegen kinderen ook op de BES-eilanden verbiedt.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.