Zeven mula's veroordeeld

WILLEMSTAD - Het Gerecht heeft maandagmiddag tijdens de wekelijkse "Hato/drugs-zitting" zeven drugskoeriers (mula's) veroordeeld tot een gevangenisstraf. Een zaak werd tot een later datum voor nader onderzoek aangehouden.

 
T.W. en E.R. kregen van het Gerecht in de Eerste Aanleg (GEA) ieder een gevangenisstraf van 18 maanden. W. wilde ruim 1 kilo cocaine via een dubbele bodem in zijn koffer naar Nederland vervoeren. In het geval van R. ging het om 1.755 gram cocaine.
 
J.M. werd bij verstek veroordeeld tot 6 maanden waarvan 3 voorwaardelijk. Bij hem ging het om 205 gram cocaine. Het betrof een dader met reeds een strafblad. 
 
A.P. en I.S. kregen beide van de Rechter, conform de eis van de Officier van Justitie, een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 6 voorwaardelijk. P. wilde via Air Berlin 945 gram cocaine vervoeren terwijl het in het geval van S. om 700 gram cocaine ging. In het geval van S. had deze de drugs in bolletjes en zelfs in een pak maandverband verstopt.
 
S. R. en J.G. kregen van de Rechter ieder een gevangenisstraf van 6 maanden waarvan 3 voorwaardelijk. S.R. wilde 1.520 gram cocaine in vloeibare vorm in een flesje aloe-sap naar Nederland vervoeren.. J.G. had 750 gram in haar beha verstopt.
 
Opvallend waren de relatieve hoge geldbedragen die de mula's door de "opdrachtgevers" in het vooruitzicht werden gesteld. T. scoorde het hoogst. Hij zou 5.000 Euro voor het transport ontvangen.. A.P. en J.G. zouden bij aankomst in Nederland 3.000 Euro ontvangen terwijl drugskoerier S.R. 2.000 Euro werd beloofd.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.