Zeven mula's veroordeeld

WILLEMSTAD - Het Gerecht heeft maandagmiddag tijdens de wekelijkse "Hato/drugs-zitting" zeven drugskoeriers (mula's) veroordeeld tot een gevangenisstraf. Een zaak werd tot een later datum voor nader onderzoek aangehouden.

 
T.W. en E.R. kregen van het Gerecht in de Eerste Aanleg (GEA) ieder een gevangenisstraf van 18 maanden. W. wilde ruim 1 kilo cocaine via een dubbele bodem in zijn koffer naar Nederland vervoeren. In het geval van R. ging het om 1.755 gram cocaine.
 
J.M. werd bij verstek veroordeeld tot 6 maanden waarvan 3 voorwaardelijk. Bij hem ging het om 205 gram cocaine. Het betrof een dader met reeds een strafblad. 
 
A.P. en I.S. kregen beide van de Rechter, conform de eis van de Officier van Justitie, een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 6 voorwaardelijk. P. wilde via Air Berlin 945 gram cocaine vervoeren terwijl het in het geval van S. om 700 gram cocaine ging. In het geval van S. had deze de drugs in bolletjes en zelfs in een pak maandverband verstopt.
 
S. R. en J.G. kregen van de Rechter ieder een gevangenisstraf van 6 maanden waarvan 3 voorwaardelijk. S.R. wilde 1.520 gram cocaine in vloeibare vorm in een flesje aloe-sap naar Nederland vervoeren.. J.G. had 750 gram in haar beha verstopt.
 
Opvallend waren de relatieve hoge geldbedragen die de mula's door de "opdrachtgevers" in het vooruitzicht werden gesteld. T. scoorde het hoogst. Hij zou 5.000 Euro voor het transport ontvangen.. A.P. en J.G. zouden bij aankomst in Nederland 3.000 Euro ontvangen terwijl drugskoerier S.R. 2.000 Euro werd beloofd.

Aangifte tegen gezaghebber Bonaire geseponeerd

KRALENDIJK - Op 6 maart 2020 hebben mevrouw R. Hellburg-Makaai en de heren M. Pieters en C. Abraham, leden van de Eilandsraad Bonaire, aangifte gedaan van valsheid in geschrift tegen de gezaghebber van Bonaire.

Hof wijst beklag James Finies af

KRALENIJK - Op 6 september 2019 is de heer James Finies aangehouden omdat hij de aanwijzing van de politie niet had gevolgd tijdens de viering van Dia di Boneiru op het Wilhelminaplein.

4-DAAGSE VERDIEPINGSCURSUS ERFRECHT EN HUWELIJKSVERMOGENSRECHT tot nader order uitgesteld

De verdiepingscursus Erfrecht en Huwelijksvermogensrecht op Sint Maarten, die gepland was van 30 maart to 2 april, is in verband met de coronacrisis tot nader order uitgesteld. Wij houden u op de hoogte zodra er een nieuwe datum is gepland.
De boeken geschreven door Prof. mr. Gregor van der Burght zijn uiteraard wel gewoon te bestellen via de gebruikelijke kanalen.
BOEKEN: 
ISBN-13: 978-9462405288
ISBN: 9789462402874