Ex-militair moet 'agressie-regulering cursus' volgen

WILLEMSTAD - Q.F. (20) was in 2011 en 2012 lid van de Curacaose Militie en werd begin 2012 aangehouden in verband met bedreiging, mishandeling en illegaal vuurwapenbezit. Maandag stond hij in Willemstad terecht.

 
De man zou meerderemalen zijn vriendin met de dood hebben bedreigd. Onder andere met een vuurwapen tegen haar hoofd en met tekstboodschappen via de telefoon. Er lag ook bewijs op tafel dat de man zijn vriendin zou hebben geschopt, gebeten, geduwd en geslagen. Hij werd na aangifte van de vriendin bij de politie door de Koninklijke Marechaussee aangehouden. In verband met mogelijk illegaal vuurwapenbezit zijn ook 2 huiszoekingen verricht bij hem thuis en bij een familielid van hem. De vuurwapen is nooit gevonden.
 
De man werd door het Gerecht uiteindelijk voor 3 van de 6 strafbare feiten vervolgd. De Rechter noemde het een "serieuze en ernstige zaak in de relationele sfeer". Triest in deze zaak is dat de man en vriendin samen een kind hebben. De relatie is uit, maar door de aanwezigheid van een kind zullen de beide personen toch contact met elkaar moeten houden. Hiermee is door de Officier van Justitie (OvJ) en het Gerecht in de strafmaat en vonnis rekening gehouden.
 
De man werd conform de eis van de OvJ van het Openbaar Ministerie (OM) veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden met een proeftijd van 2 jaar en een taakstraf in de vorm van een leer- en werkstraf. Hij moet via de Stichting Reclassering een 'agressie-regulatie cursus' volgen en moet kreeg hij een werkstraf van 100 uur. Doet hij de taakstraf niet naar behoren, dan gaat hij alsnog 50 dagen achter slot en grendel, zo oordeelde het Gerecht.

Curacao Immigration card goes fully digital

WILLEMSTAD – The Curaçao Tourist Board (CTB) is collaborating with the Government of Curaçao and Curaçao International Airport to switch fully to an online immigration card in a continuing effort to simplify travel to Curaçao.

Motion to transfer management law enforcement to The Hague

THE HAGUE–Separating management of and authority for of law enforcement in St. Maarten, and seeing if the Netherlands could take over this task for a period of five years to strengthen this sector, was the essence of a motion filed by Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Chris van Dam of the Christian Democratic Party CDA during the handling of the draft 2020 budget for Kingdom Relations in the Second Chamber last week Thursday.

Balie vestiging CuraƧao weer normaal geopend

WILLEMSTAD - De balie (Front Office) van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is vandaag weer op de normale tijden bereikbaar. De administratie afdeling (Back Office) is vanaf 13:00 uur weer beschikbaar.