Gerecht: Hond ‘Leonie’ niet terug naar baas

WILLEMSTAD – Het Gerecht heeft vanmiddag bepaald dat de hond ‘Leonie’ niet terug mag naar zijn baas R.C. De hondeneigenaar begon een zaak tegen het Openbaar Ministerie (OM) waarin hij verzocht om teruggave van zijn hond.

 
De hond was in beslag genomen nadat het dier een man zou hebben gebeten, zo meldt het OM.
 
Het Gerecht oordeelde dat de inbeslaggenomen hond wordt onttrokken aan het verkeer. De zaak van Leonie werd op 21 december vorig jaar en 22 januari behandeld in de raadkamer. In deze zaak is ook een getuige gehoord. De officier van Justitie van het OM heeft aan haar vordering ten grondslag gelegd dat sprake is van verdenking van overtreding van artikel 3:2 van het Wetboek van Strafrecht.
 
Leonie heeft op 18 oktober een man gebeten. De hond was op dat moment niet onder toezicht van de eigenaar. Volgens de officier van Justitie is het ongecontroleerde bezit van de hond in strijd met de wet of het algemeen belang. Tijdens de hoorzitting werd ook een medische verklaring aangeboden waaruit bleek dat de man wel degelijk door de hond was gebeten.
 
C. heeft afwijzing van de vordering bepleit en verzocht om teruggave van zijn hond. Volgens C. heeft de hond niet gebeten en niet aangemerkt kan worden als een gevaarlijke hond. Daarnaast stelde de eigenaar van Leonie dat hij inmiddels maatregelen heeft getroffen om herhaling te voorkomen. In zijn betoog liet hij weten dat het om een erg lieve hond gaat die eerder nog nooit agressief gedrag heeft vertoond. Het Gerecht oordeelde dat het betoog invoelbaar is, maar niet kan afdoen aan de inmiddels geopenbaarde aard van Leonie. De beslissing van het Gerecht was dan ook dat de onder de verdachte inbeslaggenomen hond, onttrokken wordt aan het verkeer

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.

Juriste Ivy Moll krijgt lintje voor haar vrijwilligerswerk in Amersfoort

LEIDEN - Juriste Ivy Frances Moll is zaterdag in Amersfoort benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Lucas Bolsius.

Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain visa to visit

DUTCH CARIBBEAN - The Dutch Caribbean islands Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain a visa to visit. This was stated by the government on Wednesday, adding to the nations that have tightened entry restrictions on the crisis-hit country because of mass emigration.