Gerecht: Hond ‘Leonie’ niet terug naar baas

WILLEMSTAD – Het Gerecht heeft vanmiddag bepaald dat de hond ‘Leonie’ niet terug mag naar zijn baas R.C. De hondeneigenaar begon een zaak tegen het Openbaar Ministerie (OM) waarin hij verzocht om teruggave van zijn hond.

 
De hond was in beslag genomen nadat het dier een man zou hebben gebeten, zo meldt het OM.
 
Het Gerecht oordeelde dat de inbeslaggenomen hond wordt onttrokken aan het verkeer. De zaak van Leonie werd op 21 december vorig jaar en 22 januari behandeld in de raadkamer. In deze zaak is ook een getuige gehoord. De officier van Justitie van het OM heeft aan haar vordering ten grondslag gelegd dat sprake is van verdenking van overtreding van artikel 3:2 van het Wetboek van Strafrecht.
 
Leonie heeft op 18 oktober een man gebeten. De hond was op dat moment niet onder toezicht van de eigenaar. Volgens de officier van Justitie is het ongecontroleerde bezit van de hond in strijd met de wet of het algemeen belang. Tijdens de hoorzitting werd ook een medische verklaring aangeboden waaruit bleek dat de man wel degelijk door de hond was gebeten.
 
C. heeft afwijzing van de vordering bepleit en verzocht om teruggave van zijn hond. Volgens C. heeft de hond niet gebeten en niet aangemerkt kan worden als een gevaarlijke hond. Daarnaast stelde de eigenaar van Leonie dat hij inmiddels maatregelen heeft getroffen om herhaling te voorkomen. In zijn betoog liet hij weten dat het om een erg lieve hond gaat die eerder nog nooit agressief gedrag heeft vertoond. Het Gerecht oordeelde dat het betoog invoelbaar is, maar niet kan afdoen aan de inmiddels geopenbaarde aard van Leonie. De beslissing van het Gerecht was dan ook dat de onder de verdachte inbeslaggenomen hond, onttrokken wordt aan het verkeer

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.