Tweede kans voor jonge ex-inbreker

WILLEMSTAD - S.O. (18) heeft woensdagmorgen een tweede kans gekregen van de Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) en het Gerecht. In plaats van een gevangenisstraf heeft hij een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen.

 
De toen 16-jarige jongen heeft in 2011 twee woninginbraken gepleegd. Hij was op dat moment opgesloten in het Gouvernments Opvoedings Gesticht (GOG).  De jongen wist weg te lopen waarna hij samen met drie anderen twee woninginbraken heeft gepleegd, op 11 januari en 18 februari 2011. Er werden laptops, telefoontoestellen, een gitaar, kleding en zelfs etenswaren gestolen. Bij zijn aanhouding bekende O. de daad te hebben gepleegd.
 
O. heeft nu spijt van hetgeen hij heeft gedaan. De psychiater, psycholoog en Stichting Reclassering hebben met de jongen gesproken en zijn onder de indruk van een ommekeer in het leven van. Ondanks zijn moeilijke jeugd en gedragsstoornis heeft O. de afgelopen 2 jaar zich goed gedragen. Hij heeft een lasopleiding gevolgd en heeft hij succesvol een stageperiode afgewerkt als lasser. De werkgever heeft in een brief aan het Gerecht gevraagd om de jongen niet naar de gevangenis te sturen. Hij blijkt een serieuze werker en de werkgever is bereid hem verder in vaste dienst te begeleiden. Ook de Reclassering adviseert omwille van zijn positieve omwenteling een verdere begeleiding zonder gevangenisstraf.
 
De Rechter achtte vanmorgen de feiten wettig en overtuigend bewezen. "Het zijn ernstige feiten die twee jaar geleden zijn gepleegd. Ondanks Uw moeilijke jeugd, en nu de goede prestaties geef ik U een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf in de vorm van jeugddetentie voor twee jaar en een proeftijd van 2 jaar en verder begeleiding dor de Stichting Reclassering”.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.

Juriste Ivy Moll krijgt lintje voor haar vrijwilligerswerk in Amersfoort

LEIDEN - Juriste Ivy Frances Moll is zaterdag in Amersfoort benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Lucas Bolsius.

Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain visa to visit

DUTCH CARIBBEAN - The Dutch Caribbean islands Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain a visa to visit. This was stated by the government on Wednesday, adding to the nations that have tightened entry restrictions on the crisis-hit country because of mass emigration.