Tweede kans voor jonge ex-inbreker

WILLEMSTAD - S.O. (18) heeft woensdagmorgen een tweede kans gekregen van de Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) en het Gerecht. In plaats van een gevangenisstraf heeft hij een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen.

 
De toen 16-jarige jongen heeft in 2011 twee woninginbraken gepleegd. Hij was op dat moment opgesloten in het Gouvernments Opvoedings Gesticht (GOG).  De jongen wist weg te lopen waarna hij samen met drie anderen twee woninginbraken heeft gepleegd, op 11 januari en 18 februari 2011. Er werden laptops, telefoontoestellen, een gitaar, kleding en zelfs etenswaren gestolen. Bij zijn aanhouding bekende O. de daad te hebben gepleegd.
 
O. heeft nu spijt van hetgeen hij heeft gedaan. De psychiater, psycholoog en Stichting Reclassering hebben met de jongen gesproken en zijn onder de indruk van een ommekeer in het leven van. Ondanks zijn moeilijke jeugd en gedragsstoornis heeft O. de afgelopen 2 jaar zich goed gedragen. Hij heeft een lasopleiding gevolgd en heeft hij succesvol een stageperiode afgewerkt als lasser. De werkgever heeft in een brief aan het Gerecht gevraagd om de jongen niet naar de gevangenis te sturen. Hij blijkt een serieuze werker en de werkgever is bereid hem verder in vaste dienst te begeleiden. Ook de Reclassering adviseert omwille van zijn positieve omwenteling een verdere begeleiding zonder gevangenisstraf.
 
De Rechter achtte vanmorgen de feiten wettig en overtuigend bewezen. "Het zijn ernstige feiten die twee jaar geleden zijn gepleegd. Ondanks Uw moeilijke jeugd, en nu de goede prestaties geef ik U een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf in de vorm van jeugddetentie voor twee jaar en een proeftijd van 2 jaar en verder begeleiding dor de Stichting Reclassering”.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.