Tweede kans voor jonge ex-inbreker

WILLEMSTAD - S.O. (18) heeft woensdagmorgen een tweede kans gekregen van de Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) en het Gerecht. In plaats van een gevangenisstraf heeft hij een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen.

 
De toen 16-jarige jongen heeft in 2011 twee woninginbraken gepleegd. Hij was op dat moment opgesloten in het Gouvernments Opvoedings Gesticht (GOG).  De jongen wist weg te lopen waarna hij samen met drie anderen twee woninginbraken heeft gepleegd, op 11 januari en 18 februari 2011. Er werden laptops, telefoontoestellen, een gitaar, kleding en zelfs etenswaren gestolen. Bij zijn aanhouding bekende O. de daad te hebben gepleegd.
 
O. heeft nu spijt van hetgeen hij heeft gedaan. De psychiater, psycholoog en Stichting Reclassering hebben met de jongen gesproken en zijn onder de indruk van een ommekeer in het leven van. Ondanks zijn moeilijke jeugd en gedragsstoornis heeft O. de afgelopen 2 jaar zich goed gedragen. Hij heeft een lasopleiding gevolgd en heeft hij succesvol een stageperiode afgewerkt als lasser. De werkgever heeft in een brief aan het Gerecht gevraagd om de jongen niet naar de gevangenis te sturen. Hij blijkt een serieuze werker en de werkgever is bereid hem verder in vaste dienst te begeleiden. Ook de Reclassering adviseert omwille van zijn positieve omwenteling een verdere begeleiding zonder gevangenisstraf.
 
De Rechter achtte vanmorgen de feiten wettig en overtuigend bewezen. "Het zijn ernstige feiten die twee jaar geleden zijn gepleegd. Ondanks Uw moeilijke jeugd, en nu de goede prestaties geef ik U een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf in de vorm van jeugddetentie voor twee jaar en een proeftijd van 2 jaar en verder begeleiding dor de Stichting Reclassering”.

Aangifte tegen gezaghebber Bonaire geseponeerd

KRALENDIJK - Op 6 maart 2020 hebben mevrouw R. Hellburg-Makaai en de heren M. Pieters en C. Abraham, leden van de Eilandsraad Bonaire, aangifte gedaan van valsheid in geschrift tegen de gezaghebber van Bonaire.

Hof wijst beklag James Finies af

KRALENIJK - Op 6 september 2019 is de heer James Finies aangehouden omdat hij de aanwijzing van de politie niet had gevolgd tijdens de viering van Dia di Boneiru op het Wilhelminaplein.

4-DAAGSE VERDIEPINGSCURSUS ERFRECHT EN HUWELIJKSVERMOGENSRECHT tot nader order uitgesteld

De verdiepingscursus Erfrecht en Huwelijksvermogensrecht op Sint Maarten, die gepland was van 30 maart to 2 april, is in verband met de coronacrisis tot nader order uitgesteld. Wij houden u op de hoogte zodra er een nieuwe datum is gepland.
De boeken geschreven door Prof. mr. Gregor van der Burght zijn uiteraard wel gewoon te bestellen via de gebruikelijke kanalen.
BOEKEN: 
ISBN-13: 978-9462405288
ISBN: 9789462402874