Martinair moet schadevergoeding betalen

NETHERLANDS - Luchtvaartmaatschappij Martinair moet een schadevergoeding van in totaal 84.600 euro betalen aan 141 passagiers voor een vlucht die een dag vertraging had.
 
Dit maakte EUclaim maandag bekend. De procedure bij de rechtbank in Haarlem duurde bijna 2 jaar.
 
Over de vlucht van 2 februari 2010 hadden 141 passagiers een claim ingediend. Dat is volgens EUclaim een uitzonderlijk hoog aantal voor een enkele vlucht, omdat het vliegtuig 265 stoelen telde.
 
De vlucht zou van Amsterdam naar Aruba en Curaçao vliegen, maar 2 uur voor vertrek was er sprake van een technisch mankement.
 
De rechter was het niet eens met het standpunt van Martinair dat het technische mankement een buitengewone omstandigheid was.
 
De vliegmaatschappij voerde aan dat het onderhoudsschema strikt was nageleefd. De rechter vond niettemin dat het de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappij is om ervoor de zorgen dat de vliegtuigen in orde zijn.
 
Volgens een EU-verordening kunnen passagiers bij langdurige vertraging op vluchten van of naar een EU-land een schadevergoeding aanvragen tot€ 600 euro per persoon.
 
De luchtvaartmaatschappij moet passagiers compenseren voor het verlies van tijd, tenzij er sprake is van buitengewone omstandigheden en de maatschappij er echt niets aan kon doen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.