Suriname wil onderzoek naar aanwezigheid kopermijnen

PARAMARIBO - De goudsector levert Suriname momenteel enorm veel geld op en de regering richt haar blikken nu ook op benutting van de kopervoorraden. Tot nu toe zijn deze buiten beeld gebleven wat betreft een mogelijke bijdrage aan de Surinaamse economie.

 
Daar gaat verandering in komen, zegt minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin aan de Ware Tijd.
 
Hij heeft hierover bilaterale gesprekken gevoerd met de Chileense autoriteiten het afgelopen weekeinde in de Chileense hoofdstad. "Chili heeft een enorme ontwikkeling op het gebied van mijnbouw en vooral de koperindustrie. We hebben reserves hier waarvan we zelf weinig afweten en hebben Chili gevraagd om ons te komen helpen onderzoekingen te doen", zegt de bewindsman. Indien de kopervoorraden van substantiële economische waarde blijken, zullen ook kopermijnen in Suriname worden opgezet. Het traject daartoe is vooralsnog onduidelijk.
 
Op het gebied van fytosanitaire ontwikkelingen heeft Chili ook enorm veel expertise. Daar wil Suriname gebruik van maken. De regering wil met behulp van het Zuid-Amerikaanse land de kwaliteit van de lokale agrarische producten verhogen, zodat kan worden voldaan aan de hoge eisen en standaarden die op de internationale markt worden gesteld.
 
De komende maand komt een delegatie van Chileense deskundigen naar Paramaribo om de samenwerkingsgebieden verder concreet inhoud te geven.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.