Advocaat en Hansen nog ingeschreven bij KvK als commissaris SNS-vastgoed

Bij de Luxemburgse Kamer van Koophandel staat Hans Advocaat formeel nog steeds ingeschreven als commissaris bij het SNS-winkelcentrum Belval Plaza Holding S.A. in Esch-sur-Alzette.

 
Dat is opmerkelijk omdat Advocaat meteen na de nationalisatie op 1 februari 2013 van SNS Reaal samen met een handvol andere managers is weggestuurd bij de noodlijdende SNS-vastgoedtak Property Finance. In het fraudeonderzoek dat het Openbaar Ministerie tegen onder meer SNS-manager Buck Groenhof geldt Advocaat volgens ingewijden als een van de medeverdachten.
 
Voorzitter Ady Freyer van de Belval-winkelaarsvereniging in Esch-sur-Alzette ziet het feit dat volgens de Luxemburgse kamer van koophandel Advocaat nog steeds commissaris is van het zeer slecht draaiende winkelcentrum als een bewijs dat Belval het slachtoffer is van vastgoedfraude. Dat zegt Freier in een gesprek met Het Financieele Dagblad.
 
Volgens het Luxemburgse handelsregister is ook Lars Hansen op dit moment een de drie commisarissen die namens SNS Reaal toezicht houden op Belval. Ook Hansen geldt als een oude getrouwe van de in ongenade gevallen SNS-managerBuck Groenhof. Samen met Advocaat zou Hansen een meerderheid van Buck Groenhof-getrouwen kunnen vormen in de raad van commissarissen van het winkelcentrum. Dat telt drie commissarissen.
 
Volgens een SNS-woordvoerder zijn de commissariaten van Advocaat en Hansen bij winkelcentrum Belval achterhaald. 'Op 14 maart 2013 is die hele raad van commissarissen afgeschaft, ter vereenvoudiging van onze structuur. De verwerking daarvan bij de Kamer van Koophandel is kennelijk niet voltooid.'
 
De winkeliersvereniging van Belval blijkt vorige maand een schadeclaim van €13 mln te hebben ingediend bij SNS Reaal. De claim van de winkeliers is SNS bekend, 'maar mist onderbouwing', regaeert de SNS-woordvoerder.
 
De vastgoedbank van SNS heeft volgens ingewijden al €340 mln uitgegeven aan Belval. Dat staat eind 2012 voor minder dan de helft, €150 mln, bij SNS in de boeken. 'Waar is al dat geld gebleven?’, vraagt winkeliersvoorzitter Freier. Volgens hem gaat het zo slecht met het winkelcentrum dat het ‘over twee of derie maanden failliet gaat’.
 
(FD)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.