Advocaat en Hansen nog ingeschreven bij KvK als commissaris SNS-vastgoed

Bij de Luxemburgse Kamer van Koophandel staat Hans Advocaat formeel nog steeds ingeschreven als commissaris bij het SNS-winkelcentrum Belval Plaza Holding S.A. in Esch-sur-Alzette.

 
Dat is opmerkelijk omdat Advocaat meteen na de nationalisatie op 1 februari 2013 van SNS Reaal samen met een handvol andere managers is weggestuurd bij de noodlijdende SNS-vastgoedtak Property Finance. In het fraudeonderzoek dat het Openbaar Ministerie tegen onder meer SNS-manager Buck Groenhof geldt Advocaat volgens ingewijden als een van de medeverdachten.
 
Voorzitter Ady Freyer van de Belval-winkelaarsvereniging in Esch-sur-Alzette ziet het feit dat volgens de Luxemburgse kamer van koophandel Advocaat nog steeds commissaris is van het zeer slecht draaiende winkelcentrum als een bewijs dat Belval het slachtoffer is van vastgoedfraude. Dat zegt Freier in een gesprek met Het Financieele Dagblad.
 
Volgens het Luxemburgse handelsregister is ook Lars Hansen op dit moment een de drie commisarissen die namens SNS Reaal toezicht houden op Belval. Ook Hansen geldt als een oude getrouwe van de in ongenade gevallen SNS-managerBuck Groenhof. Samen met Advocaat zou Hansen een meerderheid van Buck Groenhof-getrouwen kunnen vormen in de raad van commissarissen van het winkelcentrum. Dat telt drie commissarissen.
 
Volgens een SNS-woordvoerder zijn de commissariaten van Advocaat en Hansen bij winkelcentrum Belval achterhaald. 'Op 14 maart 2013 is die hele raad van commissarissen afgeschaft, ter vereenvoudiging van onze structuur. De verwerking daarvan bij de Kamer van Koophandel is kennelijk niet voltooid.'
 
De winkeliersvereniging van Belval blijkt vorige maand een schadeclaim van €13 mln te hebben ingediend bij SNS Reaal. De claim van de winkeliers is SNS bekend, 'maar mist onderbouwing', regaeert de SNS-woordvoerder.
 
De vastgoedbank van SNS heeft volgens ingewijden al €340 mln uitgegeven aan Belval. Dat staat eind 2012 voor minder dan de helft, €150 mln, bij SNS in de boeken. 'Waar is al dat geld gebleven?’, vraagt winkeliersvoorzitter Freier. Volgens hem gaat het zo slecht met het winkelcentrum dat het ‘over twee of derie maanden failliet gaat’.
 
(FD)

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.

Gezaghebber Bonaire wordt niet vervolgd

KRALENDIJK - De gezaghebber van Bonaire, de heer E.E. Rijna, wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd wegens overtreding van vergunningvoorschriften door het bedrijf Bon Recycling BV.