Arcadis helpt bij verplaatsen centrale Saba

SABA- Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis gaat helpen bij de verplaatsing van de elektriciteitscentrale op het eiland Saba. Dat meldde het bedrijf woensdag, zonder het afgeven van financiële details over de opdracht.

 
Arcadis gaat het transitie- en renovatieplan voor de centrale opstellen. Het ministerie van Economische Zaken heeft opdracht gegeven voor het onderzoek. Saba vormt samen met Bonaire en Sint Eustatius het Caribisch Nederland en valt direct onder de Nederlandse overheid.
 
Volgens Arcadis is de huidige ligging een van de belangrijkste redenen voor de verplaatsing van de centrale, inclusief de brandstoftanks. Saba ligt in een gebied waar vaak orkanen voorkomen, de centrale is met zijn huidige ligging niet veilig voor hoogwater tijdens zo'n zware storm.
 
De centrale bestaat uit een aantal dieselgeneratoren die deels of geheel verplaatst moeten worden zonder onderbrekingen van de elektriciteitsvoorziening op het eiland. ARCADIS, met specialistische kennis op gebied van klimaatadaptatie, geeft adviezen op het gebied van economisch meest gunstige oplossing. Er komt een antwoord op de vraag of de bestaande installatie geheel of gedeeltelijk vervangen moet worden. Verder spitst de studie zich toe op de vraag hoe de energievoorziening tijdens het werk door kan gaan. Moeten er bijvoorbeeld tijdelijke opwekeenheden komen gedurende de verplaatsing. Er wordt in de plannen ook rekening gehouden met het integreren in het elektriciteitssysteem van een aantal in de toekomst op het eiland te plaatsen windmolens.

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.