Arcadis helpt bij verplaatsen centrale Saba

SABA- Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis gaat helpen bij de verplaatsing van de elektriciteitscentrale op het eiland Saba. Dat meldde het bedrijf woensdag, zonder het afgeven van financiële details over de opdracht.

 
Arcadis gaat het transitie- en renovatieplan voor de centrale opstellen. Het ministerie van Economische Zaken heeft opdracht gegeven voor het onderzoek. Saba vormt samen met Bonaire en Sint Eustatius het Caribisch Nederland en valt direct onder de Nederlandse overheid.
 
Volgens Arcadis is de huidige ligging een van de belangrijkste redenen voor de verplaatsing van de centrale, inclusief de brandstoftanks. Saba ligt in een gebied waar vaak orkanen voorkomen, de centrale is met zijn huidige ligging niet veilig voor hoogwater tijdens zo'n zware storm.
 
De centrale bestaat uit een aantal dieselgeneratoren die deels of geheel verplaatst moeten worden zonder onderbrekingen van de elektriciteitsvoorziening op het eiland. ARCADIS, met specialistische kennis op gebied van klimaatadaptatie, geeft adviezen op het gebied van economisch meest gunstige oplossing. Er komt een antwoord op de vraag of de bestaande installatie geheel of gedeeltelijk vervangen moet worden. Verder spitst de studie zich toe op de vraag hoe de energievoorziening tijdens het werk door kan gaan. Moeten er bijvoorbeeld tijdelijke opwekeenheden komen gedurende de verplaatsing. Er wordt in de plannen ook rekening gehouden met het integreren in het elektriciteitssysteem van een aantal in de toekomst op het eiland te plaatsen windmolens.

Normen persoonsgericht onderzoek gelden ook voor EY Aruba

ORANJESTAD - EY heeft onrechtmatig gehandeld door de algemeen directeur van de Stichting 'Fundacion Lotto pa Deporte' (Lotto) op Aruba onvoldoende gelegenheid tot wederhoor te bieden. Dat heeft de Hoge Raad gezegd.

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.